Anamaria Marti și Ionela Toma Sanaploianu reprezintă ţara la Caravana Folclorică IGF din Ourense - Spania

Uniunea Mondială de Folclor IGF în colaborare cu Federația de Folclor din Spania ”Queixumes dos Pinos” organizează în aceste zile ediția cu numărul V a Caravanei Folclorice. În Ourense - Spania are loc întâlnirea tuturor soliștilor participanți la Caravana Folclorică 2017. Timp de 3 zile, reprezentanți din Cipru, Spania, Franța, Israel, Italia, România și Vietnam promovează cântecul și portul popular din țările din care provin. Evenimentul, inițiat de președintele Uniunii Mondiale de Folclor, prof.dr. Dorel Cosma, a prins contur acum patru ani, prin efortul a patru Federații Naționale de folclor: România, Italia, Franța și Spania. Prima ediție a festivalului de muzică populară a debutat în anul 2013, la Colibița, într-o atmosferă minunată, un peisaj de poveste, și iată că astăzi caravana a ajuns într-un alt colț de lume, mai exact în Ourense - Spania. Vicepreședintele IGF și președintele Federației de Folclor din Spania ”Queixumes dos Pinos”, Jose Antonia Vinas Mira este gazda evenimentului.
În acest an, România este reprezentată de Anamaria Marti și Ionela Toma Sanaploianu - soliste ale Ansamblului Profesionist ”Cununa de pe Someș” și laureate a mai multor festivaluri naționale de gen.
Caravana va avea o gală la care va participa și președintele IGF, prof.Dr. Dorel Cosma, cel care le va înmâna artiștilor diplome și un mic simbol al festivalului în semn de mulțumire pentru efortul depus de a fi prezenți în acest an la eveniment. "Sunt zile frumoase în care folclorul este un adevărat ambasador" ne sspune din Spania președintele IGF Dorel Cosma.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5