Fonduri europene de 12 milioane euro, pentru comunităţile marginalizate din Teaca şi Lechinţa

Județul Bistrița-Năsăud, din nou pe lista proiectelor aprobate pentru finanțare europeană. De această dată este vorba despre două proiecte a câte 6 milioane de euro finanțate prin Programul Operațional Capital Uman, anunţă purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Bogdan Ivan.

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman (AM POCU) a publicat lista intermediară a cererilor de finanțare aprobate în etapa de evaluare tehnică și financiară pentru apelurile de proiecte POCU/18/4/4.1 „Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360 grade) în comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome - Regiuni mai puțin dezvoltate”  şi POCU/20/4/4.2 „Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360 grade) în comunitățile marginalizate”.

Ca urmare a finalizării etapei de evaluare tehnică și financiară (inclusiv solicitarea de clarificări și ajustări bugetare, unde a fost cazul), au fost aprobate spre finanțare 30 de cereri de finanțare în cadrul apelului de proiecte POCU/18/4/4.1, respectiv  25 de cereri de finanțare în cadrul apelului de proiecte POCU/20/4/4.2.

         „În cadrul măsurii „Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360 grade) în comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome - Regiuni mai puțin dezvoltate”, printre cele 30 de proiecte aprobate spre finanţare figurează şi două proiecte ale Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud. Aceste două proiecte vor viza persoanele defavorizate din comunitățile marginalizate ale comunelor Lechința și Teaca. Scopul celor două proiecte îl constituie reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin măsuri educaționale. Valoarea totală a celor două proiecte este de 12 milioane de euro”, menţionează Bogdan Ivan.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5