Cabinet stomatologic la Lechinţa, cu fonduri europene. Primarul Romeo Florian: Un vis devine realitate. Elevii şcolilor noastre vor beneficia de controale periodice
La Lechinţa va fi înfiinţat un cabinet stomatologic, în cadrul proiectului „IMPACT LECHINȚA – Măsuri integrate pentru îmbunătățirea situației socio-economice a persoanelor defavorizate din comunitățile marginalizate ale comunei Lechința”. Aparatura și echipamentele stomatologice au ajuns deja, lucrându-se la punerea lor în funcțiune. În prima etapă, cabinetul va funcționa în baza proiectului finanțat prin fonduri europene, servicii fiind furnizate de partenerul din proiect, grupul medical Sanovil.
„Un vis devine realitate. Alături de Consiliul Județean și alți parteneri s-a obținut o finanțare pe fonduri europene - Programul Operaţional Capital Uman. Ce îmi doresc eu este ca elevii școlilor din Lechința să beneficieze de acest cabinet medical și evident cei din grupul țintă”, a declarat primarul Romeo Florian.
Potrivit acestuia, după finalizarea implementării proiectului european, acesta va deservi în special elevii din şcoli. „Vreau ca trimestrial, elevii să ajungă la un control preventiv, să putem rezolva probleme mai mici. Va trebui să gândim o formă de finanţare a acestor servicii medicale, atât prin contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, cât şi cu sume de la bugetul local, sau să punem la dispoziţie cabinetul cu aparatura, să avem un contract cu un furnizor de servicii medicale, iar acesta să-şi poată suplimenta veniturile şi cu alţi pacienţi”, ne-a explicat primarul Romeo Florian.
Județul Bistrița-Năsăud prin Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, în calitate de lider de parteneriat, împreună cu Fundația Sătean (Partener 1), Centrul de Consultanță și Studii Europene SRL (Partener 2), Comuna Lechința (Partener 3), Liceul Tehnologic Lechința (Partener 4), Social Intelligence Projects (Partener 6) și Asociația Proactiv Bistrița (Partener 7), Sanovil (Partener 8) derulează proiectul „IMPACT LECHINȚA – Măsuri integrate pentru îmbunatațirea situației socio-economice a persoanelor defavorizate din comunitățile marginalizate ale comunei Lechința, județul Bistrița-Năsăud”.
Proiectul, care se desfăşoară în perioada 13 octombrie 2017-12 octombire 2020, este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capitalul Uman 2014 – 2020, Axa Prioritarăa 4 „Incluziunea socială și combaterea sărăciei”, Obiectivul specific 4.1: Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome, prin implementarea de măsuri integrate. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 25.935.643,70 lei.
Grupul ţintă al proiectului este format din 1000 de persoane din Comuna Lechința, satele Lechința, Vermeș, Chiraleș și Sângeorzu Nou, dintre care: 200 copii (135 romi si 65 neromi) si 800 persoane adulte (550 rromi si 250 neromi).
Proiectul prevede educaţie pentru copii (pachete de îmbrăcăminte/încălţăminte pentru preşcolari, o masă caldă pentru 150 de elevi, renovarea unor săli de clasă dotări , tabere la mare etc.), calificare pentru adulţi (programe de formare profesională), 20 de noi afaceri, condiţii mai bune în locuinţe, pachete medicale şi sociale, acte de proprietate, combaterea discriminării.
Citiţi şi:
- IMPACT Lechinţa – visele pot deveni realitate!
- IMPACT Teaca va schimba în bine viaţa a 1000 de preşcolari, elevi şi adulţi din Teaca, Viile Tecii şi Pinticu
- IMPACT Teaca. Proiect cu finanţare europeană de 24,7 milioane lei, implementat de Consiliul Judeţean
- Romeo Florian: Vom acorda, zilnic, câte două măşti pentru fiecare elev. Măsuri speciale de transport!
- Vermeşul şi Lechinţa vor avea 100% din străzi modernizate!
Comentarii
Felicitari, domnului Primar si celor care l-au ajutat! Daca se vrea ,se poate! Astfel de cabinete, trebuie neaparat sa se infiinteze si la Beclean si la Sangeorz -Bai si la Prundu-Bargaului! Luati exemplu, stimati Primari!Colegiul Medicilor Stomatologi va sprijina si va acorda tot ajutorul! Cu respect, Dr.MNPop
Adaugă comentariu nou