IMPACT Teaca. Proiect cu finanţare europeană de 24,7 milioane lei, implementat de Consiliul Judeţean

Consiliul Judeţean a aprobat, în unanimitate, a aprobat implementarea  proiectului IMPACT TEACA – Măsuri integrate pentru îmbunătățirea situației socio-economice a persoanelor defavorizate din comunitățile marginalizate ale comunei Teaca, județul Bistrița-Năsăud”. Conform Contractului de finanțare, valoarea totală a proiectului este de 24.788.192,65 lei. Valoarea totală eligibilă care va fi angajată de către Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud în calitate de  lider este de 7.966.103,26 lei, iar valoarea cofinanţării eligibile a Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud este de 159.322,56 lei, reprezentând 2%.

         Cererea de finanțare pentru Proiectul IMPACT TEACA – Măsuri integrate pentru îmbunătățirea situației socio-economice a persoanelor defavorizate din comunitățile marginalizate ale comunei Teaca, județul Bistrița-Năsăud”, a fost depusă de către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, în parteneriat, în cadrul Apelului de proiecte  nr. 1 - POCU/18/4/1/Reducerea numărului de comunități marginalizate în care există populație apartinând minorității rome (acele comunități în care populația apartinând minorității rome reprezintă minim 10% din totalul populației la nivelul comunității) aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin implementarea de măsuri integrate, cu finanțare prin Programul Operaţional Capital Uman, Axa prioritară 4. În 26 septembrie, a fost semnat contractul de finanțare între Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de management pentru Programul Operațional Capital Uman și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud,în calitate de Beneficiar al finanțării.

         Obiectivul general al proiectului este reprezentat de reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin măsuri integrate (DLI 360), din comunitatea marginalizată Teaca, satele Teaca, Viile Tecii și Pinticu, în care există populație aparținând minorității rome în proporție de 23%.

         Având la bază problemele identificate în analiza preliminară din satele Teaca, Viile Tecii și Pinticu, proiectul îsi propune, prin acest obiectiv, o abordare integrată privind îmbunătățirea serviciilor de ocupare și a serviciilor sociale/medicale/socio-medicale, ca arii prioritare de acțiune, alături de educație, locuire și reglementarea documentelor de proprietate – ca domenii complementare având la bază dezvoltarea comunitară și promovarea nediscriminării ca abordare transversală.

Beneficiile vizate ale implementării proiectului sunt programe educaționale pentru 200 copii; programe de formare profesională pentru 600 persoane adulte; integrarea durabilă pe piața muncii a grupurilor vulnerabile pentru 160 persoane; programe de educație inclusive inovatoare furnizate prin intermediul TIC; sprijin în deschiderea a 20 afaceri noi; pachete de servicii medicale/sociale/socio-medicale pentru 1000 persoane; îmbunătățirea condiiților de locuit pentru 200 de persoane sărace, minim 50 gospodării, programe de nediscriminare pentru 1000 persoane; sprijin în procesul de reglementare a actelor de proprietate pentru minim 50 persoane.

 

 

 

 

Comentarii

01/11/17 20:16
Archiudean Florentin

Credeam ca au aprobat IMPACT APA CURENTA LA BUDURLENI-ARCHIUD SI OCNITA! Sărăcia și excluziunea socială prin lipsa apei curente afecteaza pe toti locuitorii acestor localitati! Sa nu ai apa curenta in Transilvania anului 2017! Aici vorbim de SATE DEFAVORIZATE SI MARGINALIZATE! Se aude Domnii de la butoanele judetului ???

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5