Şedinţa extraordinară a CL Năsăud

A fost aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli

La sfârşitul săptămânii trecute, 10.04.2009, ora 12,00, legislativul local năsăudean s-a întrunit în şedinţa extraordinară convocată la iniţiativa primarului – ing. Dumitru Mureşan.

Pe ordinea de zi, două proiecte de hotărâri: aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2009 şi cel privind aprobarea ratei dobânzii ce urmează a fi percepută în cazul vânzării în rate a spaţiilor cu destinaţia de cabinete medicale.

Primarul Dumitru Mureşan prezintă primul proiect referitor la bugetul de venituri şi cheltuieli arătând că s-a discutat amănunţit pe comisii, nu s-au făcut modificări, decât defalcarea sumelor alocate bisericilor şi cluburilor/ asociaţiilor sportive. În acest sens, se pronunţă că este necesară acoperirea unor cheltuieli pentru activităţile sportive a cluburilor şi asociaţiile legal constituite care au contracte de asociere cu administraţia publică, respectiv CL Năsăud, propunerea pentru acest an fiind de 81.000 de lei, din care: 70.000 lei pentru AS “Progresul”, echipa de fotbal a oraşului care, însă, nu se ridică la nivelul solicitărilor făcute.

De asemenea, au fost solicitaţi şi din partea bisericilor/ cultelor din oraş pentru sprijin financiar cîrora le-au fost repartizaţi 56.000 de lei, mai puţin cu 3-000 decât în 2008, din lipsa resurselor financiare disponibile.

Bugetul general de venituri şi cheltuieli al oraşului Năsăud este în sumă totală de 24.134,00 mii lei. S-a aprobat bugetul local la venituri, pe capitole şi subcapitole, iar la cheltuieli, pe părţi, capitole, subcapitole, titluri, articole, alineate şi paragrafe în sumă de 22.803,00 mii lei.

În urma negocierilor purtate de Comisia de specialitate, stabilită prin dispoziţia primarului, cu deţinătorii de titlu legal al acestor spaţii cu destinaţia de cabinete medicale, s-a stabilit că dobânda propusă este de 2% pentru a acoperi o parte din costurile de achiziţionare a programului specific de gestiune şi administrare a contului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5