A fost înregistrat primul caz de gripă la nivelul judeţului!

La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud a fost înregistrat primul caz de gripă, potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud pentru perioada 30 decembrie 2019 – 5 ianuarie 2020.

„Este vorba despre un bărbat în vârstă de 39 de ani, care a fost diagnosticat cu gripă şi a fost două zile internat. Din fericire, nu a avut o formă gravă. La nivelul judeţului, am primit 16.550 doze de vaccin antigripal care au fost distribuite medicilor de familie, plus alte 40 doze de vaccin pentru copii”, ne-a declarat dr. Anca Andriţoiu, director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud.

          În perioada menţionată, au fost înregistrate 705 cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, dintre care aproape 200 de cazuri au afectat copiii cu vârsta între 5 şi 14 ani, 118 au fost la copiii sub un an, iar 122 la copii cu vârste între 2 şi 4 ani. Din fericire, per total, au fost doar 9 internări raportate.

          Nu în ultimul rând, în prima săptămână a anului au fost diagnosticate 100 cazuri de pneumonie, dintre care 20 la copii sub un an. Nu mai puţin de 54 de persoane, majoritatea copii, dar şi persoane peste 65 de ani au fost internate în unităţile spitaliceşti din judeţ.      

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5