Dr. Anca Andriţoiu: Până în prezent, în Bistriţa-Năsăud au fost înregistrate 16 cazuri de gripă. Niciunul nu a necesitat internare

Dr. Anca Andriţoiu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, a anunţat, în cadrul Colegiului Prefectural, că până în prezent, la nivelul judeţului, au fost înregistrate 16 cazuri de gripă, dintre care 11 numai săptămâna trecută.

         „Din fericire, sunt cazuri uşoare, sunt diagnosticate doar de medicii de familie, nu au necesitat internare. Vom primi în această săptămână o suplimentare la vaccinul antigripal, aşa cum am fost informaţi de Ministerul Sănătăţii şi vom da acest vaccin medicilor de familie în funcţie de solicitări. Ei vor da acest vaccin pacienţilor care l-au cerut. Acest vaccin care vine de la Ministerul Sănătăţii este pentru persoanele aflate în zona de risc, celelalte persoane, dacă doresc să se imunizeze, ar trebui să şi-l procure prin intermediul farmaciilor. Ştiu că a fost o discuţie cu farmaciile, sunt societăţi comerciale, trebuie să-şi procure vaccinul de la furnizori şi nu pot să-şi facă stocuri prea mari pentru că vaccinul se schimbă de la un sezon la altul, nu mai e valabil anul viitor”, a explicat dr. Anca Andriţoiu.

         Potrivit acesteia, nu a fost cazul să fie suspendate cursurile în şcoli, fiind transmise măsurile către Inspectoratul Şcolar Judeţean, cu care se monitorizează situația.

         În acest sezon, la nivelul judeţului au fost folosite deja 14.600 doze de vaccin antigripal, atât pentru personalul medical, cât şi pentru categoriile de risc prin medicii de familie.    

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5