Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Vasile Aldrofan, a plecat la cele veşnice

În calitatea sa de specialist a avut o contribuţie importantă în dezvoltarea sectorului horticol al judeţului Bistriţa-Năsăud prin înfiinţarea de livezi intensive şi superintensive de măr, păr, prun şi alte specii pomicole. În acest sens, a realizat o colaborare fructuoasă cu colegii din grupa de dezvoltare din cadrul fostei Întreprinderi de Legume şi Fructe, cu cei de la Staţiunea de cercetare şi producţie pomicolă Bistriţa şi din unităţile de producţie. După 1989, a desfăşurat o activitate prodigioasă în cadrul Organizaţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud a PNŢCD, în cadrul căreia a deţinut importante funcţii de conducere. În legislatura 1996-2000 a îndeplinit în mod exemplar funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud. A fost un om sobru, respectat şi admirat pentru cinstea şi corectitudinea de care a dat întotdeauna dovadă.

Dumnezeu să-i răsplătească meritele pământeşti în împărăţia cerurilor şi să dea odihnă veşnică sufletului său nobil. Condoleanțe soţiei și tuturor celor apropiați și dragi.

Înmormântarea va avea loc în ziua de 08.12.2018, ora 12,00 la Cimitirul Ortodox situat pe strada Tărpiului, nr. 2.

Comentarii

21/05/22 17:56
Pasca Iuliu

Eu sunt bistrițean stabilit în Timișoara dar nu am auzit de acest specialist, cei care întradevăr și-au adus aportul la culturile pomicole renumite de la ICAR au fost cei din Stațiunea de cercetare și producție Bistrița, eu periodic până în anul 1989 m-am aprovizionat cu mere direct de la magazinul stațiunii mai ales soiul golden auriu care erau de o calitate excepțională. Ce a făcut d-nul Aldrofan după 1989 când în magazine găsești mai mult fructe din străinătate de calitate îndoielnică?

22/05/22 17:20
ioan sărățean

La fostul I.L.F. a ființat înainte de 1989 un serviciu de dezvoltare, ce asigura documentațiile tehnice, asistența tehnică și coordona înființarea de livezi intensive și superintensive în unitățile agricole. În acest serviciu au activat mai mulți ingineri horticultori printre care și fostul inginer Vasile Aldrofan. Ulterior, acest serviciu a fost preluat de Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Pomicolă Bistrița, care producea și asigura materialul săditor pomicol.

24/05/22 12:26
ion bârgăuanul

D-le Imis Acsap dumneata nu ști nici în anul Domnului MMXXII că de morți zice numai de bine ???!!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5