Puterea noastră, puterea politicienilor

Fotbal în scop umanitar pentru Miluţ Bâgiu

Cu diagnosticul de encefalopatie hipoxică, Miluţ Bâgiu este imobilizat la pat, iar recuperarea sa decurge foarte lent.

Familia e încrezătoare că Miluţ va învinge, dar se teme că nu va reuşi să strângă suficienţi bani pentru recuperarea băiatului. Pe lângă suport moral, Miluţ are nevoie şi de… gesturile noastre.

Ajutaţi-l pe Miluţ să ,,meargă”, să depăşească acest hop pe care destinul i l-a aruncat în cale, poate prea devreme.

Miluţ este un adolescent trecut de 18 ani. Viaţa lui se desfăşura ca a oricărui alt adolescent, între micile griji pentru examenul de bac pe care nu a mai apucat să îl dea şi marile visuri de împlinit.

În iunie 2010, timpul s-a oprit pentru o clipă în loc şi de atunci are un alt ritm. Snopit în bătaie de către doi colegi după banchetul de absolvire a clasei a XII-a…sunt cuvintele care l-au maturizat brusc.

De atunci, Miluţ nu mai are 1.000 de vise, ca un om sănătos, are doar SPERANŢA că va învinge. De atunci, viaţa lui, a familiei înseamnă operaţii, comă, spital, recuperare...

Sentinţe care ar îngrozi pe oricare dintre noi. Dar Miluţ nu a abandonat, iar familia a înţeles că este şansa lui la viaţă.

Dar această şansă înseamnă şi mulţi bani, iar Miluţ s-a născut într-o familie modestă din mediul rural. Orice sumă poate fi de ajutor.

La acest lucru s-au gândit şi tinerii care fac politică în judeţul nostru. E prima dată când o acţiune comună a politicienilor pare să fie închegată şi să aibă un scop definit.

În acest sens, liderii organizaţiilor de tineret ale partidelor din Opoziţie (PSD, PNL, PRM şi PC) au anunţat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că vor demara o campanie umanitară pentru Miluţ Bâgiu. Primul pas este organizarea unor meciuri de fotbal la Liceul cu Program Sportiv.

Potrivit liderul TSD BN, Daniel Suciu, scopul imediat este achiziţionarea unei biciclete medicale, absolut necesară lui Miluţ. Dar nu se opresc aici.

,,Vă spun cu certitudine că acea bicicletă o vom achiziţiona cu orice preţ, dar orice sumă de bani se strânge poate constitui un ajutor pentru familia lui Miluţ. Până la urmă, este o acţiune umanitară promovată de nişte tineri pentru un tânăr care azi se află într-o situaţie grea”- Daniel Suciu, lider TSD B-N.

,,Acum patru ani, casa părinţilor mei a ars din temelii, dar am avut o surpriză plăcută când oamenii din jurul nostru s-au mobilizat şi ne-au dat o mână de ajutor. Ne bucurăm că prin acţiunea de sâmbătă putem face un lucru bun pentru acest tânăr”- Samuel Coman, lider TNL B-N.

Meciurile de sâmbătă vor reuni pe lângă tinerii din politică şi generaţia „old-boys”, jurnalişti şi fostele glorii din fotbalul bistriţean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5