Frumuseţile Bistriței

Luați-vă câteva minute pentru a opri timpul și îndreptați-vă gândurile spre un loc minunat, spre inima culturii românești, spre orasul Bistrița. Aici, un proiect unic în România ne-a ținut cu sufletele la gură, ne-a încântat și îmbogățit inimile. ZIUA CULTURII NAȚIONALE a României, sărbătorită în data de 15 ianuarie 2017, s-a bucurat de o prezență internațională abundentă. Evenimentul își va culege răsunetul nu numai din România ci și de pe meridiane îndepartate ale lumii.
Prof. Dr. Dorel Cosma, directorul Palatului Culturii din Bistrița, împreună cu întregul colectiv de organizare al acestui eveniment, a reușit, ca de fiecare dată, să depășească limitele așteptărilor. Numai sub o baghetă magică se poate închega o orchestră fără dezacorduri a cultirii internaționale. A fost o armonie perfectă, glasul poeziei și prozei, sensibilizând nu numai inimile noastre, ale celor prezenți la eveniment, ci a străpuns orizonturi, ajungând până în China, Malaezia, Indonezia, Singapour, India, Turcia, Germania, Italia, România.
Musafirilor li s-a oferit posibilitatea și de a trăi pe viu frumusețile României, a cunoaște preparatele noastre culinare, a vedea pentru prima dată zăpada, a simți înțepăturile gerului.
Mă simt onorată de invitație și pe această cale, aduc încă odată mulțumirile mele.
Astfel, listei oamenilor frumoși, care mi-au îmbogățit sufletul de-a lungul vieții, i s-au alăturat nume noi.
Sper să vă placă aceste secvențe, prinse pe peliculă, cu ocazia ZILEI CULTURII NAȚIONALE la Bistrița.
Ioana Heidel

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5