Funcţionari din Consiliul Judeţean, denunţaţi la DNA de patronul Romstrade

*ar fi primit șpagă pentru contractul de pe DJ 151

Nelu Iordache, patronul firmei care a reabilitat DJ 151 Bistrița/limită județ Mureș, a „turnat” la DNA că a dat şpăgă pentru a obține contracte cu autoritățile statului. Ceva atenții ar fi ajuns și la funcționari ai Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.  Cel puțin așa a spus procurorul DNA, în pledoaria de menținere a arestului preventiv pentru patronul Romstrade și Blue Air.

„Cu privire la pericolul social concret pe care îl prezintă lăsarea în libertate a inculpatului, solicită să se aibă în vedere, pe lângă atitudinea acestuia raportată la urmărirea penală şi faptul că este cercetat şi în alte dosare penale pentru fapte de acelaşi gen, respectiv pentru reabilitarea unui drum judeţean la Bistriţa -Năsăud, în care a făcut şi un autodenunţ şi afirmă că ar fi dat anumite sume drept mită unor funcţionari din cadrul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, cât şi pentru o infracţiune de dare de mită unui funcţionar din cadrul Ministerului Transporturilor, care avea atribuţii în monitorizarea lucrărilor la autostrada Nădlac- Arad, precum şi în cazul altor două lucrări pentru care s-a dispus în prezenta cauză efectuarea unor constatări de specialitate de către comisarii Gărzii Financiare”, a spus procurorul DNA, citat în încheierea de şedinţă a Tribunalului Bucureşti. Informația apare în ediția online a Evenimentului Zilei.

 

Radu Moldovan: Toate documentele au fost ridicate de DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, declara la finele lunii noiembrie că documentaţia cu privire la proiectul de modernizare al DJ 151 a fost ridicată de procurorii anticorupţie.

Din documentele rămase în contabilitate, avem deja corecţii financiare de 9.182.305 lei, peste două milioane euro. Acesta este modul de a aduce bani în judeţ al domnului Ioan Oltean. La o primă strigare, avem deja 3,5 milioane euro, bani pe care îi va suporta fiecare cetăţean din judeţ, pentru dl. Ioan Oltean şi colegii şi prietenii lui”, a spus Radu Moldovan, în cadrul unei conferinţe de presă, în care a prezentat Raportul de audit intern al Consiliului Judeţean.

Potrivit anunţului publicat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, SC Romstrade SRL Giurgiu a câtigat licitația pentru lucrările de realibilitare şi modernizare a DJ 151 pentru suma de 74.488.412 lei, fără TVA. La acea licitație au participat țapte firme, contractul fiind atribuit în februarie 2010.

Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, a fost arestat în 2 decembrie, fiind suspectat că a schimbat, fără respectarea prevederilor legale, destinaţia sumei de 25 de milioane de lei, bani încasaţi pentru proiectarea şi executarea autostrăzii Nădlac-Arad, lotul I. Banii au fost redirecţionaţi spre conturile proprii, spre conturile unui vânzător de terenuri, dar şi spre Blue Air, companie aeriană controlată tot de către Iordache. De când este în arest, Nelu Iordache mai spune câte ceva despre cum circulă banul.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5