Gabriel Lazany: În mentalul oamenilor a apărut un declic, după „operaţiunea Sparanghel”. Virusul există, dar trebuie să ne obișnuim să trăim cu el!

Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, ec. Gabriel Lazany, consideră că în mentalul colectiv s-a declanșat o anumită rezervă față de pandemia de coronavirus, după ce au apărut imaginile de pe aeroporturi cu mii de români care plecau la muncă în străinătate, denumită și „Operaţiunea Sparanghel”.

„În mentalul oamenilor a apărut un declic, după operaţiunea Sparanghel. În momentul acela am văzut că lumea a început să nu mai creadă în acel virus, să creadă în tot felul de teorii conspiraţioniste, cum că nu ar exista această boală. Această boală există, dar e cert că trebuie să ne obişnuim să trăim cu ea, să o gestionăm”, a declarat Gabriel Lazany, în cadrul emisiunii „Picătura de sănătate” de la  AS TV, realizată de Angela Socolean.  

Managerul SJU Bistriţa a punctat faptul că pe întreaga perioadă a stării de urgenţă, lucrurile au mers lin, prin măsurile impuse de autorităţi, odată cu relaxarea acestora crescând şi cazurile active. La Spitalul Judeţean, ca vârf de pacienţi internaţi, a fost data de 7 mai, cu 75 de pacienţi. Săptâmâna trecută, erau peste 80, chiar 86. Mai mult, a spus Gabriel Lazany, a crescut numărul pacienţilor pozitivi în stare gravă, care au ajuns la Terapie Intensivă.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5