Gabriel Pop (şef Drumuri Judeţene): Când ninge, se acţionează, dar nu se poate degaja instant zăpada de pe carosabil

Ing. Gabriel Pop, şef serviciu în cadrul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, a menţionat, în cadrul Colegiului Prefectural, că deşi au fost înregistrate căderi mari de zăpadă în anumite localităţi din judeţ, precum Zagra sau Târlişua, nu au fost probleme majore în trafic. De exemplu, pe tronsonul Zagra – Suplai, SC LDP SA a fost nevoită să intervină cu un utilaj cu volă pentru a lua zăpada de pe drum, asta după ce locuitorii şi-au scos zăpada din curte... în drum.

         „Cei de la LDP au lucrat pe parcursul mai multor zile. Şi la Târlişua a nins foarte mult, s-a acţionat cu un autogreder, inclusiv pentru lărgirea drumului.  Probleme majore nu au fost, cu blocaje în trafic. Lumea trebuie să aibă un pic de răbdare, în  momentul în care ninge, se acţionează, dar nu se poate degaja instant zăpada de pe carosabil. Participanţii la trafic ignoră faptul că ninge şi circulă cu viteză foarte mare şi e periculos, pot apărea accidente”, a declarat Gabriel Pop.

         Potrivit acestuia, drumarii au stocurile de material antiderapant, nisipul este în baze, iar aprovizionarea cu sare se face în mod regulat, numai marţi fiind aduse încă 100 tone sare.

         Activitatea de deszăpezire pe drumurile judeţene se realizează pe o lungime de 633,59 km, fiind încheiate 5 acorduri – cadru de servicii pe o perioadă de patru ani, în fiecare an parafându-se un contract subsecvent. Au fost stabilite cinci zone dintre care pe Lotul 1 – Bistriţa şi Lotul 2- Beclean intervin drumarii de la SC LDP Bistrtiţa, iar pe Lotul 3 – Năsăud, Lotul 4 – Şieu şi Lotul 5 – Lechinţa acţionează SC Dimex 2000 Company SRL Rebrişoara.   

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5