Căderi masive de zăpadă în judeţul Bistriţa-Năsăud: Trenuri bocate şi peste 300 de persoane rămase fără energie electrică

Ninge de azi-noapte continuu în judeţul Bistriţa-Năsăud. Din cauza căderilor de copaci pe firul de contact, între stațiile CF Arion si Gradinita, au fost 3 trenuri de călători blocate astfel:

- Trenul 1766 Timisoara- Iasi cu aproximativ 120 pasageri a stationat între localitățile Ilarion si Gradinita.  Trenul este alimentat ce energie electrica, iar la ora 09:16 problemele au fost remediate, urmând a fi pus in circulatie;

- Interregio 1830 Timisoara -Iasi stationat in statia Silhoasa;

- Trenul 5712 IlvaMica-Suceava a fost oprit în statia Ilva Mica, din cauza blocării drumului de către celelalte două trenuri.

     În zona Piatra Fantanele 358 abonați au rămas fără energie electrică , echipajele se află la fața locului pentru remedierea situației în cel mai scurt timp posibil.

     În următoarele 3 ore pe arii relativ extinse va ninge. Cantităţile de apă vor fi sub 5 l/mp. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări locale de până la 45...55 km/h, iar la munte va fi tare spulberând sau viscolind zăpada.

   Având în vedere condițiile meteo din această perioadă, Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud a suplimentat numărul echipajelor de polițiști care acționează pentru monitorizarea traficului rutier, în tot județul.

     Astfel, în pasul Tihuța, echipaje formate din polițiști de la Serviciul Rutier, din cadrul posturilor de poliției și Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului se află în zonă pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Totodată, pentru evitarea blocajelor, polițiștii rutieri efectuează controale în trafic, pentru ca toate autovehiculele care urcă să fie echipate corespunzător.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta  recomandă să vă planificaţi din timp călătoriile, să vă interesaţi de condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgeţi şi să adaptaţi viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

 

Cum şi cu ce s-a acţionat pe drumurile naţionale?

 

Utilajele de deszăpezire au intervenit pentru curățirea drumurilor naționale și județene, după cum urmează:

- pe drumurile naționale au intervenit pentru curățirea partii carosabile astfel:

Bistrita - 9 utilaje cu 33 tone materal antiderapant;

Beclean – 4 utilaje cu 16 tone material antiderapant;

Piatra Fantanele -  8 utilaje cu  50 tone material antiderapant;

Nasaud- 3 utilaje cu 13 tone material antiderapant;

Salva -1 utilaj cu 3 tone material antiderapant;

Rodna 2utilaje cu 13 tone material antiderapant;

Dealul Stefanitei 2 utilaje cu 16 tone material antiderapant.

- pe drumurile județene, s-a acționat astfel:

Nasaud- 3 utilje cu 70 tone materal antiderapant;

Bistrita– 5 utilaje cu 50 tone material antiderapant;

Beclean - 5 utilaje cu  50 tone material antiderapant;

Sieu- 2 utilaje cu 20 tone material antiderapant;

Lechinta-3 utilaje cu 30 tone material antiderapant.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5