Peste 1.200 de participanţi la Gabriela Szabo Runfest

Gabriela Szabo: Pe viitor, îmi doresc ca această competiţie să adune la start chiar nume din străinătate

Peste 1.200 de iubitori de sport au luat startul, sâmbătă dimineaţa, la Gabriela Szabo Runfest. Dintre aceştia, 900 au fost copii, care au avut şansa de a alerga alături de Ministrul Tineretului şi Sportului, campioana olimpică Gabriela Szabo. Toţi participanţii au primit tricoul ediţiei a X-a aniversare a competiţiei "Gabriela Szabo Runfest”, cu numărul şi cipul de concurs, iar la finalul cursei, câte o medalie. Desfăşurarea de forţe avut loc în centrul oraşului.

Pentru pasionaţii de mişcare au fost pregătite 6 curse de alergare, organizate pe categorii de vârstă, gen şi abilităţi. Astfel, 900 de copii cu vârste între10 - 15 ani au alergat pe o distanţă de 2 kilometri, 150 de participanţi Open 18+ au alergat 4 kilometri, 90 la cursa de 8 kilometri Open18+, iar 66 de participanţi (16-17 ani) la cursa de 4 kilometri pentru juniori. Au fost prezenţi şi copii sub 10 ani, iar participarea a fost una naţională. Potrivit organizatorilor au fost prezenţi copii din toată ţara, din Caransebeş, Bucureşti, Brăila. Eforturile celor mai rapizi alergători care au urcat pe podium au fost răsplătite cu premii în bani, cupe, medalii şi diplome.

Campioana olimpică, acum ministrul Tineretului şi Sportului, le-a mărturisit jurnaliştilor că are emoţii pentru cea de a X-a ediţie a crosului Gabriela Szabo, acum rebranduit Gabriela Szabo Runfest, dar în acelaşi timp ştie că numărul 10 i-a purtat şi îi poartă noroc. Szabo a mai spus că  datoria campionilor europeni, mondiali sau olimpici e să vină mult mai des în mijlocul copiilor, să le împărtăşească din experienţa lor, să le vorbească despre ceea ce înseamnă performanţă, pentru ca ulterior, aceşti copii să îşi dorească să devină campioni.

"M-am legat de numărul 10 în anul 2000, chiar la Jocurile Olimpice, când în dimineaţa finalei de la 5.000 metri m-am trezit şi am găsit o monedă de 10 cenţi, am ajuns la stadion şi eram pe lista de start la numărul 10, am primit numărul 10 pe şold, am terminat ca şi a zecea campioană olimpică din delegaţia României, eram a zecea campioană olimpică la atletism din istorie. Aşa că numărul 10 îmi poartă noroc şi sper să fie un succes această ediţie, pentru că după cum ştiţi, am vrut puţin să ne reinventăm şi ca organizare şi ca mod de abordare a lucrurilor.

Sper ca lumea să se distreze şi să se simtă bine, pentru că până la urmă competiţia este creată pentru ei, să vină, să ne cunoască, pentru că ce poate fi mai frumos decât să vezi aceşti copii concurând şi, de ce nu,  să îşi dorească să ajungă viitori campioni ai României.

Cred că datoria noastră a campionilor europeni, mondiali sau olimpici e să venim mult mai des în mijlocul copiilor, să le împărtăşim din experienţa noastră, să le vorbim despre ceea ce înseamnă performanţă, să îşi dorească să devină campioni. Sunt copii veniţi din toată ţara. Chiar am făcut cunoştinţă cu copiii de la Caransebeş, de la Sighişoara, am văzut copii de la Brăila, de la Bucureşti, de la Maramureş. Pe mine mă bucură acest lucru şi pe viitor îmi doresc ca această competiţie să adune la start chiar nume din străinătate”, a declarat ministrul Tineretului şi Sportului Gabriela Szabo.

La eveniment au fost prezenţi şi primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, fostul ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Doina Pană, alături de alte oficialităţi locale şi judeţene.

Ovidiu Creţu, primarul municipiului Bistriţa: Mă bucur că alături de Consiliul Judeţean, alături de partenii noştri am reuşit să facem un eveniment pe măsura marii noastre campioane, care a pus numele Bistriţei pe harta mondială a sportului şi care ne-a făcut şi ne face o mare promovare a oraşului nostru în toată lumea.

Radu Moldovan, preşedinte CJ BN: Gabi, bun venit acasă! Sunt onorat şi mândru că instituţia pe care o reprezint este parteneră la un asemenea eveniment. Salut decizia rebranduirii acestui eveniment. Vreau să îi felicit pe toţi cei care fac sport şi pe toţi cei care au venit alături de marea campioană.

Crosul Gabriela Szabo Runfest, ediţia a X-a, a fost organizat de Primăria Bistriţa, Consiliul Judeţean, în colaborare cu Asociaţia Judeţeană de Atletism Bistriţa-Năsăud, sprijinit de Ministerul Tineretului şi Sportului, Inspectoratul Şcolar BN, Liceul cu Program Sportiv Bistriţa şi Universitatea Babeş-Bolyai, prin Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Extensia Bistriţa.

Mai multe poze pe pagina de Facebook a ziarului nostru.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5