GAL Ruralis: depozit ilegal de deşeuri animaliere în situl La Sărătura

"Asociaţia Grupul de Acţiune Local pentru Dezvoltare Durabilă în Microregiunea Bistriţa – Şieu – Someş “RURALIS” a identificat, ca urmare a unor sesizări, un depozit ilegal de gunoi rezultat din procesul de creștere a puilor de găină precum și carcase în descompunere a acestora.

Acest depozit de gunoi este situat pe teritoriul ariei naturale protejate Sit Natura 2000 – La Sărătura care este și pășune comunală, în imediata vecinătate a șoselei de legătură dintre localitățile Blăjenii de Jos și Tărpiu, pe partea stângă și în vecinătatea pârăului Roșua. Pentru o identificare mai ușoară și rapidă vă indicăm coordonatele geografice pe site-ul www.trasout.me la adresa https://www.trashout.ngo/illegal-dump/5022140579446784 Aici pot fi vizualizate și câteva imagini.

Această activitate de depozitare a deșeurilor are lor de câteva săptămâni conform celor spuse de persoanele care au făcut sesizarea.

Solicităm pe această cale să dispuneți demersurile necesare pentru cercetarea acestui caz și să ne comunicați în scris rezultatul anchetei instituției pe care o coordonați. Suntem încrezători că având sprijinul dumneavoastră vom reuşi să creştem valoarea în spaţiul rural. Vă mulţumim pentru încrederea acordată şi implicarea in proiectul RURALIS", se arată în sesizarea formulată de GAL Ruralis, prin preşedintele Cristian ŢETCU, către Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud. 

De asemenea, sesizare a ajuns la Comisariatul Gărzii de Mediu BN, DSVSA BN, SGA BN şi Primăria Șintereag.

Comentarii

23/06/16 00:13
Adi

Buna ziua!
Tare as vrea si eu sa stiu ce fel de poluari si cat de grave au fost 2 remorci de ingraseminte naturale care au stat cateva zile din cauza imposibilitatii distributiei pe terenurile agricole, acestea fiind cauzate de ploile in exces.
As vrea sa mai stiu care este "teritoriul ariei naturale protejate Sit Natura 2000" , dat fiind faptul ca nu este nici un marcaj de informare al acelei zone (gard, panouri, etc.).
Mai jos spuneti "vom reuşi să creştem valoarea în spaţiul rural." cum vreti sa cresteti valoare in spatiul rurual, incompetentilor? Prin faptul ca faceti cateva poze si scrieti 2 pagini de aberatii? Mai bine v-ati ocupa de amenajarea acelei zone "naturale protejate Sit Natura 2000" sau de multe alte lipsuri din zonele rurale!
DUMNEZEU SA VA DEA SANATATE!

23/06/16 19:40
Alexandra

"Voluntarul,
Voluntarul este omul cu sufletul frumos care iubește pe Dumnezeu, omul și natura.
Primul voluntar al lumii acesteia este însuși Isus Hristos, fiul lui dumnezeu care de bună voie a venit în lume ca să trăiască și să moară pentru păcatele noastre. El a iubit mult natura, toate viețuitoarele și a trăit în comuniune cu ea.
Oare nu se cuvine să ieșim din ignoranță, indiferență și nepăsare ca să nu distrugem natura și mediul înconjurător trăind așa cum se cuvine?
Voluntarii sunt lucrătorii cei buni care scot la lumină dragostea și ajutorarea naturii și a oamenilor. Mai mult decât atât, luptă cu neputințele celorlalți, stabilesc legături trainice și iubitoare, sunt veriga ce leagă omul de natură.
Prin sacrificiul lor, voluntarii îmbrățișează cerul și pământul în inimile lor."

Acesta este răspunsul unei eleve în clasa a VII a pentru Adi. Oare va înțelege ceva?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5