GALA PREMIILOR UNITER, a 30-a ediție, la Bistrița. Luni, 4 iulie, ora 21.00, în direct pe TVR

Anunțăm cu bucurie că sărbătoarea Teatrului românesc își reia periplul cultural în țară. Și dacă până acum ne-au primit în mijlocul comunităților lor orașele Sibiu, Iași, Târgu-Mureș, Oradea, Timișoara, Alba Iulia, Cluj, Craiova, iată că în 2022 Gala Premiilor UNITER ajunge la Bistrița.
Așadar, ediția aniversară a GALEI PREMIILOR UNITER va avea loc luni, 4 iulie, ora 21.00, la Palatul Culturii din Bistrița (Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc”), pol al vieții culturale locale.
Ceremonia acordării Premiilor UNITER va putea fi urmărită în direct pe TVR1, TVR Internațional, TVR Moldova și Radio România Cultural, online pe www.uniter.ro, www.tvr.ro și preluat de pagina de Facebook UNITER https://www.facebook.com/UNITERoficial.
Până atunci, juriul format din Mihai Constantin (actor), Doru Mareș (critic de teatru), Viorica Petrovici (scenograf), Tania Popa (actriță) și Theodor Cristian Popescu (regizor) vizionează spectacolele nominalizate pentru a putea decide câștigătorii aflați în competiție pentru trofeul UNITER.
În 4 iulie vom afla împreună, în direct, cine sunt cei mai buni artiști și cele mai bune creații ale anului 2021.
Nominalizările și premiile decise de Senatul UNITER le puteți revedea pe site-ul nostru:
https://www.uniter.ro/premiile-senatului-si-nominalizarile-pentru-premii...
Revenim cu vești despre toate etapele proiectului nostru.

UNITER
....
Producător:
Asociația UNITER – Uniunea Teatrală din România
Co-producător:
Televiziunea Română
Parteneri principali ai evenimentului:
Primăria Municipiului Bistrița
Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc” Bistrița
Proiect cultural finanţat de:
Ministerul Culturii
https://www.uniter.ro/gala-premiilor-uniter-a-30-a-editie-la-bistrita/?f...

Comentarii

11/06/22 15:03
Iuliu

Organizarea la Bistrița a celei de-a 30-a ediții a Galei Premiilor Uniter, reprezintă un eveniment cultural de maximă importantă pentru orasul nostru. In acelasi timp evenimentul reprezintă o bună oportunitate de a promova orasul Bistrita ca o destinatie pentru turismul cultural. Chiar dacă orasul Bistrita nu dispune de un teatru profesionist , pregătirea evnimentului trebuie făcută asa cum se cuvine, pentru a depăsi toate impedimentele legate de locul de desfăsurare a galei, cum ar fi spațiul insuficient oferit de incinta Casei de Cultură George Coșbuc. In acest sens, există un precedent care poate fi folosit pentru identificarea unor solutii organizatorice. Este vorba orasul Alba Iulia, care, la fel ca Bistrita nu are un teatru profesionist , dar a găzduit in mod impecabil cea de-a 26 editie a Galei Premiilor Uniter organizată, pe din 7 mai, 2018, marcând astfel 100 de ani de la Marea Unire. Aici a fost construit un pavilion provizoriu amplasat pe esplanada dintre Catedrala Episcopiei Ortodoxe şi Biserica Romano-Catolică, special pentru acest eveniment. De asemenea, publicul din Alba Iulia a putut urmări ceremonia acordării Premiilor UNITER în direct, pe un ecran amplasat în zona statuii ecvestre a lui Mihai Viteazul, situată în piata din fața Palatului Princiar din Cetatea Alba Carolina.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5