Gardurile din faţa Protopopiatului Ortodox Bistriţa vor fi dărâmate: Am primit binecuvântarea Mitropolitului Andrei

„Am primit binecuvântarea de la Înaltpreasfinţitul Mitropolit Andrei să stricăm gardurile din faţa Panteonului bistriţenilor şi să facem aici o piaţă numită Piaţa Unirii, iar pe aceşti bărbaţi care stau la sfat prin aceste monumente, să îi eternizăm, iar accesul la Casina Română să fie liber”, a spus părintele Nicolae Feier.
“Vrem să cinstim Centenarul Marii Uniri de la Alba Iulia. Piaţa Unirii, acolo unde este statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, îi vine numele de la Unirea din 1918, pentru că acolo au primit credenţialul delegaţii Bistriţei la Adunarea de la Alba Iulia. Organizăm un studiu de soluţie, aşa cum am făcut şi cu Piaţa Centrală, şi propunerea artiştilor plastici, a arhitecţilor o să o transpunem apoi în practică în acest an, pentru că vrem ca la 1 decembrie să fie finalizată această lucrare“, spunea primarul Ovidiu Creţu, care doreşte reamenajarea Pieței Unirii.
Reamintim faptul că administraţia municipală îşi propune să realizeze un grup statuar în Piaţa Unirii, în acest sens fiind propusă, în proiectul de buget, suma de 2,694 milioane lei.
Primarul declara că "se poate realiza un grup statuar care să-l aibă pe Cuza în mijloc, nu de dimensiunea aceea, dar ca imagine cu statuia lui Matei Corvin de la Cluj, care apare central şi apoi comandanţii oştilor. Se poate creea în aceeaşi piaţă un alt pol, pentru că avem statuia lui Cuza, avem Panteonul Bistriţenilor şi poate să apară cel de-al treilea pol, al Unirii de la 1918. Aici artiştii trebuie să-şi spună cuvântul”.

Comentarii

02/10/18 08:45
Latin

In piata Unirii ar trebui sa fie bustul cardinalului Iuliu Hossu pentru ca el este persoana care reprezinta unirea de la 1918. Ati pus pe intentionat pe cuza care nu are legatura cu ardealul si nici cu unirea de la 1918 ca sa nu fie amplasat bustul cardinalului greco catolic. Ati confiscat biserica, ati confiscat si piata uniri dar ati deturnat si sensul uniri. Moral si normal ar fi fost retrocedarea bisericii greco catolice din piata unirii si amplasarea bustului cu cardinalul greco catolic, dar cum biserica ortodoxa prefera bolsevismul si comunismul ca doar asa s-a dezvoltat in anii comunismului, nu poate fi alt fel. Panteonul bistritenilor.... ce descriere penibila. Tot bolsevici ati ramas

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5