Cuza ne aşteaptă în noua locaţie - Piaţa Unirii

- protestele au limitat evenimentele dedicate Unirii Principatelor Române

Bistriţenii sunt invitaţi marţi la manifestările organizate cu prilejul Zilei de 24 Ianuarie, zi care marchează Unirea Principatelor Române.

Ceremonialul va avea loc în Piaţa Unirii, în faţa bustului domnitorului Alexandru Ioan Cuza, „proaspăt” mutat din faţa sediului Poliţiei.

Primaria şi Instituţia Prefectului au gândit, începând cu ora 11.00, un program ce va cuprinde un ceremonial militar - religios, depuneri de coroane precum şi tradiţionala Horă a Unirii, urmate de un concert susţinut de solişti şi formaţii ale Centrului Municipal de Cultură „George Coşbuc”.

Datorită evenimentelor din stradă din ultima săptămână nu vom avea parte de spectacole gigante ca în anii precedenţi. Nici de Veta Biriş, care ne spunea anul trecut „Aşa-i românul”, nici de alţi invitaţi de marcă. Măcar de această dată sperăm că doamnele şi domnii din partide vor avea decenţa de a nu îşi etala ţinutele la depunerea de coroane. De a mai pune capul în pământ. Măcar acum să recunoaştem că ţara este în momente dificile.

Tot marţi profesorii de istorie de la Colegiul Tehnic Bistriţa se constituie într-un nou Cerc Astra... Poate că revenirea la istorie ne va da de gândit.

Un gând bun pentru cel care a întemeiat istoria: Alexandru Ioan Cuza, primul domnitor al Principatelor Unite şi al statului naţional România. La 5 ianuarie 1859, Cuza a fost ales domn al Moldovei, iar la 24 ianuarie 1859 şi al Ţării Româneşti, înfăptuindu-se astfel unirea celor doua ţări române.

Comentarii

24/01/12 14:19
crainic

Bravo lor ca au facut acest bust. Probabil l-au donat municipalitati. Au demonstrat ca sunt generosi .Cetateni judetului ar trebui sa cunoasca acest lucru .Gestul lor a demonstrat ca pe linga activitatile curente pot face si activitati culturale si ca lasa totusi ceva in urma lor. Felicitari celor care au avut aceasta initiativa ,celor care au achiesat la infaptuirea ei ,si binenteles celui care a creat-o respectiv sculptorului nostru Mocanu. Poate ar fi bine sa puna si placuta de pe soclu aflat la Politie din care sa rezulte cine a construit-o. Inca odata felicitari.

24/01/12 13:27
anonim

statuia afost contstuita in anul 2004 prin contributia personal a politistilor Bistriteni,a personalului Directie judetene a arhiver=lor statului. si acelor din UM 0962 Bistrita .A fost dezvelita de ziua Europei .ca mentor spiritual al POLITISILOR DIN POLITIA JUDETULUI BISTRITA NASAUD. Lucrarea a fost coceputa de sculptorul MOCANU. In prezent ea a fost mutata sau cedata comunitati din considerente cunoscute de cei care au hotarit acest lucru. Costul lucrarii afost suportat de politisti iar valoarea acesteia a fost destul de mare la timpul respectiv.Probabil ca politisti din IPJ BN isi vor ridica un alt mentor spiritual .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5