Gata cu vacanţa! Parlamentarii se întorc la treabă

Parlamentarii au intrat ieri, în noua sesiune de lucru a Legislativului, după o vacanţă de câteva săptămâni. Grupurile parlamentare din Camera Deputaţilor şi Senatului şi-au ales ieri, reprezentanţii în cadrul Biroului Permanent. Ziua de lucru a parlamentarilor a continuat cu primele şedinţe de plen ale celor două camere. Pe ordinea de zi a şedinţei au fost înscrise proiectele de legi finalizate de comisii în perioada vacanţei parlamentare.

În noua sesiune, parlamentarii trebuie să rezolve mai multe probleme legislative, de la bugetul de stat pe 2009 şi până la codurile fiscale, penale ori civile. Este prima oară în 20 de ani când puterea deţine o majoritate de 74% din Parlament. Aşa că senatorii şi deputaţii democrat liberali, dar şi cei ai Alianţei PSD+PC vor avea un cuvânt greu de spus în privinţa priorităţilor momentului.

Nici deputaţii nu vor avea o sesiune parlamentară mai uşoară. Totuşi, parlamentarii vor mai avea o misiune de îndeplinit şi anume să lucreze mai mult la propria imagine, motiv pentru care doresc televiziune proprie.

Şedinţele în plen ale Senatului vor putea fi urmărite de oricine, începând de la mijlocul acestei luni, accesând viitoarea pagină de internet, a anunţat secretarul general, Dan Vasiliu pentru Mediafax.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5