Senatul se va reuni în sesiune extraordinară

Senatul se va reuni în sesiune extraordinară pe 24 şi 25 august. Decizia a fost luată, ieri, de Biroul Permanent al Senatului. Între 16 şi 23 august se vor reuni comisiile de specialitate din Senat.

Potrivit liderului PSD, Victor Ponta, social democraţii doresc ca, pe lângă legea ANI, să fie introduse pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare cele trei ordonanţe: cea care se referă la legea finanţelor publice locale, cea privind preluarea spitalelor de administraţiile locale şi legea TVA. În privinţa TVA, PSD va susţine o taxă de maxim 5% pentru produsele de bază, alimente şi energie.

Dacă legile nu vor trece în cele două zile de şedinţe, sesiunea extraordinară s-ar putea prelungi şi pe 26 şi 27 august.

Agerpres a scris înainte de şedinţa Biroului Permanent al Senatului că atât reprezentanţii puterii, cât şi cei ai opoziţiei au căzut de acord asupra convocării unei sesiuni extraordinare săptămâna viitoare, începând cu 16 august, dată la care sunt rechemaţi din vacanţă parlamentară şi deputaţii, însă priorităţile pe care fiecare dintre aceştia doresc să le rezolve înainte de sesiunea ordinară, de toamnă, sunt diferite.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, miercurea trecută, convocarea plenului în sesiune extraordinară pe data de 16 august, pe ordinea de zi figurând legea de funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5