Senatorii bistriţeni se întorc săptămâna viitoare la muncă

Senatul se va reuni în perioada 25-28 august în sesiunea extraordinară, în urma deciziei luate în unanimitate de voturi de către membrii Biroul Permanent. Senatorii se vor pronunţa în şedinţa extraordinară asupra cererilor de începere a urmăririi penale faţă de senatorii Paul Păcuraru, ministru al Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, şi Codruţ Şereş, fost ministru al Economiei, solicitări înaintate de Parchetul General şi Direcţia Naţională Anticorupţie. Votul pentru cele două dosare va fi secret, cu bile.

“Toate cele trei rapoarte au un punct de vedere favorabil pentru a vota începerea urmăririi penale. Asta nu înseamnă că dosarele sunt beton, au multe sensibilităţi, dar colegii noştri senatori care sunt acuzaţi dorim să se apere în instanţă şi, bineînţeles, dacă se poate, să aibă câştig de cauză'', a anunţat preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu. Rapoartele Comisiei juridice vor fi difuzate efectiv în data de 25 august, ora 13,00, în căsuţele senatorilor, fiind făcute astfel publice, senatorii având la dispoziţie răgaz până marţi pentru a le studia.

Potrivit Regulamentului Senatului, proiectul are nevoie, pentru a fi aprobat, de jumătate plus unu din totalul voturilor, adică de 69 de opţiuni “pro”.

Senatorul social-democrat Ileana Moldoveanu ne-a declarat că o decizie privind votul din cadrul sesiunii extraordinare va fi luată luni, în cadrul şedinţei de grup parlamentar. “Grupul parlamentar al PSD de la Senat se va reuni în 25 august, la ora 15. Acolo se vor dezbate rapoartele Comisiei Juridice şi se va decide care va fi punctul nostru de vedere”, a precizat senatorul PSD.

De cealaltă parte, senatorul liberal Mircea Mereuţă a menţionat că, deşi o decizie va fi luată tot în cadrul şedinţei de grup parlamentar, din punctul său de vedere, mult mai benefic ar fi pentru Paul Păcuraru să-şi dovedească nevinovăţia în justiţie. “Pentru el cred că ar fi bine să-şi limpezească problemele în justiţie, iar nu pe ecranul televizorului”, a comentat senatorul Mereuţă. De altfel, parlamentarii PNL ar putea vota “pentru” începerea urmăririi penale şi în urma solicitării transmise de ministrul Paul Păcuraru, care nu doreşte culpabilizarea Parlamentului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5