Gata oricând să intervină într-un dezastru

Dinainte de tragedia numită “Colectv” şi sângeroasele atentate de la Paris, dar ancoraţi în actualitatea de după acestea, voluntarii de la Crucea Roşie Beclean au activat detaşamentul de intervenţie la dezastre, printr-un exerciţiu desfăşurat în Pădurea Beclenuţ.
“Una dintre principalele responsabilităţi ale Societăţii Naţionale de Cruce Roşie Română este intervenţia în cazul unui dezastru, având abilitatea de a răspunde la nivel regional, naţional şi internaţional. Un dezastru poate produce tulburări masive în funcţionarea societăţii şi îi poate compromite mediul.
Frecvenţa şi complexitatea crecută a dezastrelor au prezentat provocări pentru Crucea Roşie Română încă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Pregătirea pentru orice tip de situaţie de urgenţă este crucială pentru populaţie, cu atât mai mult cu cât dezastrul este o experienţă deosebit de personală. Crucea Roşie Subfiliala Beclean dispune de un detaşament de intervenţie în caz de dezastre, activ, gata oricând să vină în ajutorul autorităţilor publice într-o situaţie limită”, informează pagina lor de Facebook.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]