Denis, tânărul voluntar ce face senzaţie la Crucea Roşie Bistriţa - Năsăud

La 15 ani era unul dintre elevii de liceu, a hotarat sa devina voluntar de prim ajutor si umanitar la Crucea Rosie in Bistrita, s-a antrenat in tabare internationale de interventie la dezastre, s-a pregatit continuu si a devenit paramedic, are la activ sute de ore pe echipajele de urgență in care a salvat vieti, iar in urma unui examen a devenit instructor la Crucea Rosie si invața oamenii sa isi salveze viata intr-o situatie de urgenta.
„Denis Gherasim este noul Coordonator de voluntari la nivelul municipiului Bistrița. Denis, este elev la Colegiul Infoel din Bistrița, pasionat fiind de activitatea de prim ajutor și-a derulat prima activitate de voluntar la Crucea Rosie în urmă cu 3 ani, fiind unul dintre cei mai activi voluntari în sprijin pentru instructori la cursurile de prim ajutor, la prezentarile de prim ajutor sau in activitațile social-umanitare. Denis a evoluat și a reusit sa fie unul din primii voluntari care detine competența de Paramedic, activand ca voluntar și la serviciile de urgență paramedicale si medicale din județ” transmite Crucea Roşie Bistriţa - Năsăud.
Denis pregateste alti oameni sa salveze vieți, acestia constientizand -pentru ei si familiile lor- ca pana vine ambulanta, pregatirea de prim ajutor -cu sau fara o trusa de prim ajutor- salveaza vieti in orase sau in zonele rurale indepartate de un echipaj mobil de urgenta sau o unitate medicala
Denis a spus ca "oamenii intra in panica pentru ca nu stiu ce sa faca intr-o situatie de urgenta", iar pentru a-ți pastra calmul pentru a salva o viata nu iti trebuie decat sa urmezi un curs de prim ajutor ca sa stii la nivel de baza ce să intrebi o victima, macar sa comunici cu victima, sa intervi si in urma raspunsului si evaluarii tale, sa stiti ce sa comunicati la serviciul 112!
Paramedicul Denis Gherasim este implicat şi în campanii umanitare. Crucea Rosie Romana, Filiala Bistrita-N, psih. Marius Moldovan - Director a donat Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita - ec. Gabriel Lazany- Manager, pentru sectia de oncologie, pungi pentru calea rectala destinate persoanelor diagnosticate cu cancer de colon in valoare de 10.320 lei (circa 2200 euro). In urma activitatii, Denis Gherasim, a marcat cu emotie acest moment: "evenimentele tragice pot avea și alte cărări, una din ele am ales-o astazi, împreună cu colegii de la Crucea Rosie cărora le mulțumesc pentru colaborare, împreună cu familia mea am decis sa donam pungile care ajută pe cei diagnosticati cu cancer de colon, același diagnostic pe care l-a avut si bunicul meu, care in urma cu 1 an s-a mutat in locul in care suferinta nu mai există. Colegii de la Spitalul Judetean de Urgență Bistrița au preluat si identificat persoanele care au nevoie de ele si au făcut posibilă distribuirea lor. Multumesc tuturor pentru implicare! Denis Gherasim"
Invata si tu prim ajutor la Crucea Rosie Bistrita-N! Iti poate salva viata ta si a celor dragi, inscrie-te la curs chiar acum la WhatsApp/SMS 0773303175.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5