Gavril Ţărmure, alături de cvartetul de jazz Elevation: Mare-i noaptea să nu dorm

 Cvartetul newyorkez de jazz Elevation, condus de pianistul de origine română Lucian Ban, își lansează la București pe 14 noiembrie, într-un turneu european, cel mai nou material discografic, "Songs from Afar", informează un comunicat ArCuB.

Noua apariție discografică este editată de prestigioasa casă de discuri americană Sunnyside Records, cu un suport major din partea Societății de Concerte Bistrița.

Alături de saxofonistul american Abraham Burton, de contrabasistul John Hebert, bateristul Eric McPherson și de invitatul lor special, violistul american nominalizat la premiile Grammy Mat Maneri, albumul „Songs from Afar” încorporează cunoașterea profundă a jazzului modern cu extraordinara voce a cântărețului transilvănean Gavril Ţărmure, într-un program muzical cu o identitate unică, ce traversează continente și stiluri deopotrivă.

Mare-i  noaptea să nu dorm / Da ce sa facă bietu’ somn / Că l-oi pune somn pe somn / Și-ntr-o noapte tăt îl dorm / Și l-oi pune tăt pe-o laltă / Și tăt l-oi dormi odată /

... sunt versurile unei extraordinare și străvechi doine din Transilvania cântată de Gavril Ţărmure în prima piesă de pe CD, unde aranjamentul pianistului Lucian Ban învăluie vocea în comentariul pasional al saxofonului și în acompaniamentul de jazz modal al grupului, care setează mood-ul întregului album.

 

***

Miercuri, 18 noiembrie, Gavril Ţărmure va urca pe scena Sinagogii din Bistriţa, de la ora 21, de această dată pentru a-i încânta pe bistriţeni cu vocea sa. Nu e de ratat ocazia!

Vezi https://soundcloud.com/soundluc/tss

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]