Gaz pe Valea Bârgăului. Ministrul Energiei şi directorul Transgaz vor avea discuţii cu primarii

Ministerul Energiei, Toma Petcu, şi directorul Transgaz ar urma să ajungă în Bistriţa-Năsăud pentru a se întâlni cu primarii de pe Valea Bârgăului, pentru a promova un proiect de extindere a reţelei de alimentare cu gaz metan pe Valea Bârgăului, a anunţat Ioan Ţintean, în cadrul unei conferinţe de presă.

         „Să vedem ce trebuie să facem ca să începem cu extinderea şi prelungirea reţelei de gaz. Ministrul Toma Petcu ne-a precizat clar că Ministerul Energiei se ocupă cu partea de preluare a terenurilor, pentru că vor trece peste proprităţi. Vor trebui cumpărate de la cetăţeni pământuri. Asta ţine de Ministerul Energiei, dar partea de transport aparţine de Ministerul Economiei, respectiv de Transgaz. De aceea vom încerca să-l aducem pe domnul director general al Transgaz pentru a discuta şi să vedem abilităţile de care dispun fiecare pentru a începe demersurile. Este o procedură greoaie pe care trebuie să o ducem”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

         Ioan Ţintean a precizat că şi primari de pe Valea Sălăuţei au ridicat această problemă, asta pentru că lemnul de foc devine din ce în ce mai scump. 

Comentarii

15/07/17 10:07
Cititor

Foarte bine ! Bravo lor !
In Bistrita si cartiere ori "localitatile componente " cum le spun edilii municipali - zone de cand exista Bistrita, sunt multe strazi vechi ( deci nicidecum nou construite... ) , dincolo de calea ferata, unde nici in ruptul capului " nu sunt bani " si mai bine zis... nu vor sa "treaca" cu gazul , pentru populatia de peste linie ... ca au " greatza mare" domniile lor ... , care le dispare numai la votari !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5