„Gazeta de Bârgău” a intrat în al 11-lea an

„Gazeta de Bârgău” – seria nouă - a reînodat, prin voinţa primarilor comunelor bârgăuane şi a iniţiativei Fundaţiei Culturale „Valea Bârgăului”, realizate într-o întâlnire desfăşurată la Primăria din Prundu Bârgăului, în martie 2005, firul întrerupt al ziarului Ţării Bârgaielor, care a ajuns, graţie sprijinului financiar al comunelor şi a găzduirii gazetei bârgăuane, prima publicaţie de acest gen, din mediul rural al judeţului, de către „Răsunetul, cel mai ştiut ziar, astăzi, seria nouă a intrat în al unsprezecelea an, ajungând la nr.119, cu apariţii lunare în ultima miercuri a fiecărei luni.
Seria nouă este o continuare a primei serii a „Gazetei de Bârgău”care a vrut să fie un arc peste timp către un vechi ziar lunar, din perioada interbelică, întitulat „Valea Bârgăului” , o apariţie efemeră, din vara anului 1936, care avea redactor responsabil pe Victor D. Varna, notarul comunei Prundu Bârgăului.
„Gazeta de Bârgău” – seria veche – a apărut la 10 aprilie 1992, la iniţiativa unui grup de intelectuali şi a avut următorul colectiv redacţional: Titus Wachsmann-Hogiu, Mircea Platon, Simion Bota, Ioan Bălan şi Ionaş Dan. Ziarul, în format A4, la început, apoi A3, cu 4 pagini şi un tiraj de 200 exemplare, s-a tipărit la Cluj, prin efortul ing. Alin Bălan, patronul firmei «Paper Dragon» din Susenii Bârgăului. Datorită dificultăţilor de tipărire şi difuzare, ziarul şi-a întrerupt activitatea, după numai 11 numere.
Bârgăuanii nu cedează niciodată, în faţa greutăţilor, ca dovadă că am luat-o de la capăt, adăugându-ne şi noi, alături de cei doi veterani, care mai scriu şi în ziarul de azi. Unul dintre ei, prof. Titus Wachsmann-Hogiu, la fel de entuziast şi acum, un altul, prof. Mircea Platon, adevărat izvor de maxime și subsemnatul.
Seria nouă a gazetei a început în martie 2005 şi sperăm să continuie, în speranţa că bârgăuanii mai găsesc şi astăzi timp, în cel de al zecelea an de apariţie a foii noastre, pentru lectură şi informaţie, dar poate şi pentru viitoare colaborări, susţineri, sugestii sau critici, pentru care redacţia Gazetei de Bârgău este la îndemână.
Mulţumim încă odată şi pe această cale, tuturor primarilor comunelor bârgăuane, Vasile Dologa, Vasile Laba, Doru Toader Crişan, Tudorel Ciotmonda şi Traian Simionca, precum şi viceprimarilor şi consilierilor locali, care ne-au furnizat, prin acţiunile lor, diverse teme şi realizări, pe care gazeta noastră le-a publicat, cât şi pentru susţinerea acordată apariţiei acestei publicaţii, cu speranţa bunei colaborări şi în continuare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5