Gest emoţionant pentru absolvenţii Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu” din Bistriţa. Un banner cât toată clădirea salută promoţia 2020

Pentru prima dată în istoria Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu”, absolvenţii nu vor avea o festivitate de absolvire a şcolii, nu vor trăi emoţiile ultimului clopoţel şi nu se vor bucura împreună cu profesorii şi colegii lor de un banchet. Este o situaţie unică, trăită de absolvenţii de pe întreg mapamondul, pandemia închizând şcolile.
Dorind să arate preţuirea pentru actuala generaţie şi faptul că nu sunt singuri în aceste momente, profesorii de la Colegiul „Andrei Mureşanu” transmit un mesaj emoţionant prin intermediul unui banner mare cât faţada clădirii principale. Designul, care ne înfăţişează absolvenţii ce se bucură de treceea într-o nouă etapă a vieţii, a fost realizat de eleva Raluca Crăciun, în colaborare cu profesoara Karina Ciuruş, iar ideea inscripţiei uriaşe aparţine profesoarei Daria Lechinţan. Pe banner sunt scrise versuri din Nichita Stănescu: „E un spectacol de neuitat acela/ de-a şti/, de-a descoperi/ harta universului în expansiune/, în timp ce-ţi priveşti/ o fotografie din copilărie!”. În fotografia realizată de profesoara Camelia Toma, în faţa banner-ului sunt elevii Andreea Catalano, Raul Peterlin, Andreea Sabău și Alexandra Zahari.
„Ne-am gândit cum să procedăm pentru a arăta tot sprijinul absolvenţilor noştri în aceste momente emoţionante prin care trec. Cum să marcăm lipsa festivităţilor de absolvire, prin ce metodă să arătăm că şcoala noastră are generaţii de copii frumoşi. Nu ne putem aduna faţă-n faţă, trebuie să ne adaptăm vremurilor, însă prin acest mesaj, aşezat pe clădirea noastră, pe care-l pot vedea nu doar elevii noştri ci toţi bistriţenii, dorim să le transmitem drum bun în continuare în viaţă şi să le mulţumim că au făcut parte dintre elevii instituţiei noastre. Elevii vor avea parte şi de o ultimă oră de dirigenţie, însă online, fiecare diriginte pregătind mesaje de suflet cărora mă alătur şi eu”, ne-a declarat directorul colegiului, prof. Iuliana Vlad.
Pe poarta şcolii sunt inscripţionate câteva mesaje de suflet, nu pe coli de hârtie, ci pe... măşti.
Directorul Iuliana Vlad ne declară că cei 120 de elevi de clasa a VIII-a şi a celor peste 200 de clasa a XII-a sunt aşteptaţi de marţi la pregătirea pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat în săli de clase igienizate, fiecare găzduind zece elevi, vor fi intrări şi ieşiri separate. Copiii vor veni la şcoală cu acordul semnat al părinţilor, trei sferturi dintre aceştia anunându-şi prezenţa la cursuri. Şi dascălii vor fi alături de copii, directorul Iuliana Vlad declarându-ne că şcoala respectă toate reglementările impuse de autorităţi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5