Cartierele municipiului

GHINDA: DOTĂRI NOI LA TRAMA STRADALĂ

Cartierele: Unirea, Viişoara, Sărata, Sigmir, Slătiniţa, Ghinda – localităţi componente ale municipiului numără 6.326 locuitori. Programul investiţional al municipiului pentru 2010 prevede obiective urbanistice de primă însemnătate pentru comunităţile din aceste localităţi. Privitor la lucrările aflate în curs de execuţie, ne-am adresat viceprimarului GEORGE AVRAM.

Rep.: - D-le viceprimar, de curând, am consemnat obiectivele din cartierele Unirea şi Viişoara, unde sunt aproape de finalizare trotuarele cu pavele prefabricate. Concomitent se execută lucrări în zona localităţii Ghinda, un alt cartier al municipiului. În ce constă aceste lucrări?

GEORGE AVRAM: - În zona cartierului Ghinda se execută amenajarea şi consolidarea străzii – între km 1 + 887 până la 5 + 668. Mai exact, lucrarea din acest an este pe o lungime de 1520 m.l., restul fiind executată în anii anteriori, tot de către S.C. LDP Bistriţa.

Rep.: - Lucrarea este una complexă, nu doar la trama stradală...

G.A.: - Bine aţi sesizat, mai întâi şi mai întâi, a trebuit finalizată şi aici, la Ghinda, aducţiunea reţelei de apă şi canalizare. Pentru că reţeaua veche era de peste 40 de ani şi era numai pentru apă. Era subdimensionată şi degradată, rezultând pierderi mari de apă.

Rep.: - Mai concret, ce se execută acum aici? Ghinda fiind sub „asaltul” utilajelor, ceea ce e remarcabil.

G.A.: - Oamenii aşteaptă şi la Ghinda o altă rezolvare a cerinţelor privind utilităţile, serviciile. Sunt locuitorii unui cartier al municipiului. Se execută lucrări ce constă în: lărgire stradă, montare borduri în zona locuită, consolidare sistem rutier, canalizare pluvială.

x x x

Urcăm pe drumul de acces în cartierul cu nume ce trimite la codri de stejari… De-abia am lăsat în urmă strada cu acelaşi nume – str. Ghinzii din municipiu şi accesul e… restricţionat de şantierul lucrărilor, de data aceasta în însăşi localitatea GHINDA… Peisajul e de localitate la altitudine. În zare, peste dealurile dimprejur, acoperite de vegetaţie arboricolă, păduri cu… ghindă, cândva mai bine reprezentată, desigur, explicând şi acest toponimic (ce pare acum insolit…), se conturează Călimanii.

Ne întâmpină, dintre utilajele în lucru, ing. Ioan Drăgan. S.C. LDP – Şantierul Bistriţa, executantul lucrării, este o firmă cunoscută, condusă de ing. Ioan Botiş. Aici şi în multe alte zone ale judeţului LDP şi-a pus amprenta asupra căilor de comunicaţie: lucrări de modernizare, lucrări de artă, consolidări şi amenajare de drumuri noi.

„Aici, la Ghinda, unde lucrăm în prezent, am demarat lucrarea cu data de 1 iulie şi termenul de finalizare este 15 decembrie, ceea ce înseamnă terminarea asfaltării – partea carosabilă, rămânând pentru următoarea etapă amenajarea trotuarelor” – ne spune ing. I. Drăgan.

Cu această ocazie localnicii fac branşamentele la noua conductă de apă şi canalizare menajeră – atrage atenţia viceprimarul George Avram. Traseul pe care se execută asfaltarea, cu întreg complexul de lucrări prevăzut, este de 1,5 km, iar valoarea investiţiei aferentă acestui an este de 2.532.000 lei.

Pe str. Slătiniţei – investiţie de 2.630.000 lei

Un volum important de lucrări, finanţate de la bugetul local al municipiului, este prevăzut pe str. Slătiniţei, în raza localităţii Unirea. Şi aici lucrările sunt în grafic. S.C. ARL Cluj – Şantier Bistriţa a început lucrarea în 1 octombrie. Şeful lucrării, ing. Vultur Ioan, confirmă încadrarea în termen – 15 noiembrie. Pe str. Slătiniţei, pe o lungime de 1200 m.l. ARL-ul execută atât asfaltarea cât şi stabilizarea malului pârâului Slătiniţei.

ANUNŢ

Cetăţenii din localitatea componentă Ghinda sunt rugaţi să-şi execute racordurile la conductele de apă şi canalizare – întrucât în localitate, pe strada GHINDA, se execută lucrările de consolidare şi asfaltare.

În perioada de garanţie a drumului (după încheierea lucrărilor) nu există posibilitatea de a se executa lucrări de racord.

Comentarii

21/10/10 09:08
cetatean

domnule vice primar...cum ramane cu Slatinita tot cartier al municipiului Bistrita ...vad ca numa numa nu vrea nimeni sa uneasca asfaltul ala amarat si facut in graba grabelor dar totusi e asfalt. sa nu imi spuneti ca in dreptul acelei impunatoare case a membrului de partid(....) se termina fondurile ca si la canalizare de altfel..

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5