Gimnastica bistrițeană masculină se bate cu Dinamo și Steaua pentru supremația națională. Bățagă, bistrițeanul de la care se așteaptă aurul european

Anul sportiv 2018 nu se arată o perioadă ușoară pentru gimnastica din Bistrița, atât pentru sportivi, dar și pentru antrenori. Cum se vede 2018, dar, mai ales care sunt obiectivele acestui an , dar și planurile pentru Olimpiada din 2020, am aflat de la profesorul Liviu Pop, șeful catedrei de gimnastică la LPS Bistrița, dar și arbitru internațional.

Gimnaștii de la Clubul Sportiv Municipal Bistrița dar și de la Liceul cu Program Sportiv fac parte din elitele sportive ale României dar și ale Europei. O spune unul din cei mai titrați și mai  experimentați antrenori, profesorul Liviu Pop: ” 2017 a fost unul din anii foarte buni pentru gimanstica bistrițeană, iar cele 64 de medalii obținute vorbesc singure despre această perfomanță la nivel național.Practic, CSM Bistrița prin secția de gimnastică stă alături de elitele naționale, ocupând la finele anului trecut locul 1 pe echipe la juniori I, locul 2 la juniori II și, locul II la seniori la doar șase zecimi de primul loc ocupat de Dinamo București, locul 3 revenind celor de la Steaua București”, spune Pop.

La toate aceste performanțe, mai spune Liviu Pop, mai adăugați-l pe Cristian Bățagă, sport care a câștigat titlul de campion național al României: ” Bățagă e campion național, a fost la un pas de podiumul european. Îi mai avem pe Răzvan Marc, locul 6, individual compus juniori, Emilian Nicula, locul opt la nivel național și, îl mai avem și pe Cătălin Drunea, gimnastul care a concurat cu tendonul rupt. El este acum operat și se va recupera până în 2019, atunci când vom avea nevoie maximă de el”, a explicat antrenorul bistrițean.

 

Obiective internaționale, loturi naționale

 

Potrivit celor spuse de Liviu Pop, baza pentru medalii europene sau de nivel mondial stă în Cristian Bățagă și, de la care, se așteaptă la campionatele europene de la finele lunii august 2018, să urce pe podium, chiar să câștige aur sau argint, asta, în vederea unei medalii cât mai strălucitoare la mondiale pentru asigurrarea unei prezențe bistrițene la Jocurile Olimpice din 2020. În ceea ce privește prezența gimnaștilor bistrițeni la loturile naționale, Liviu Ppo susține că din lotul de juniori, unde cinci sportivi sunt pregătiți la Bistrița de profesorul Augustin Pop, doi sau trei dintre aceștia vor concura la europenele din august dar și la Jocurile Olimpice pentru juniori din luna octombrie a.c.

Pe data de 2 februarie, secția de gimnastică a CSM Bistrița va intra în cantomentul anual de iarnă, cel de la Piatra Fântânele, asta timp de opt zile.

 

Ce sportivi a convocat Marius Urzică la lotul național 2018 ?

 

1

BĂȚAGĂ Cristian

C.S.M. Bistrița

2

BURTĂNETE Gabriel

C.S.S. Buzău

3

BURTĂNETE Robert

C.S.S. Buzău

4

COTUNA Vlad

C.S.A. Steaua București

5

CRISTEA BENIAMIN

C.S.A. Steaua București

6

DRĂGULESCU Marian

C.S.A. Steaua București

7

DRUNEA Cătălin

C.S.M. Bistrița

8

GAVRILĂ Eduard

C.S.S. Brașov

9

GHIUZAN Robert

C.S. Dinamo București

10

GROZA Andrei

C.S. Dinamo București

11

KOTRONG Adelin

C.S.M. Arad

12

MARC Răzvan

L.P.S. Bistrița

13

MODOIANU Roland

C.S.M. Reșița

14

MUNTEAN Andrei

C.S. Dinamo Bucuresti

15

PAȘCA Robert

C.S.M. Reșița

16

PRICHINDEL Ovidiu

C.S. Dinamo București

17

SZABO RAFAEL

C.S.S. Lugoj

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5