Fotbal. Liga I. Etapa a 31-a

Gloria Bistriţa – Pandurii Tg. Jiu 1-0

Bistriţa, timp frumos, teren excelent, spectatori circa 3000, avertismente: Nalaţi, Borbely şi Păcurar, Luţu; cartonaş roşu – Păcurar; marcator – Diogo.

GLORIA: Albuţ, Petre Ciprian (min. 68 Negrean), Ciucă, Mureşan Andrei, Velcovici, Diogo (min. 75 Miclăuş), Zaharie (min. 24 Silvăşan), Nalaţi (cpt.), Frăsinescu, Mărginean şi Borbely. Rezerve: Tătăruşanu, Joao Pedro, Hora şi Bejenaru. Antrenor principal – Ioan Ovidiu Sabău, antrenor secund – Mircea Cojocaru, antrenor cu portarii – Aurel Nalaţi.

PANDURII: Stanca, Popete, Chibulcutean, Murgan (min. 24 Rusu), Stancu, Stângă (cpt.), Păcurar, Tilincă (min. 64 Andelkovic), Raskovic, Vasilache (min. 57 Luţu) şi Tremonti. Rezerve: Mingote, Arietta, Pârvu şi Ularu. Antrenor principal – Sorin Cârţu, antrenori secunzi – Florin Bejinaru şi Mircea Irimescu. Partida a fost arbitrată, la centru – Haţegan Ovidiu (Arad), ajutat la cele două linii de Gheorghe Sebastian (Suceava) şi Maier Ovidiu (Timişoara). Arbitru de rezervă – Albon Teodora (Cluj-Napoca).

Sâmbătă, 16 mai, de la ora 18, echipa noastră Gloria a primit vizita Pandurilor din Tg. Jiu. Pe un timp foarte frumos de fotbal şi un teren impecabil, cel mai frumos din ţară, în prezenţa a 3000 de spectatori, Gloria a mai făcut un pas uriaş din zona fierbinte, câştigând, ce-i drept, destul de greu, cu 1-0, prin golul marcat de Diogo.

Debutul partidei îi găsesc pe gazde în ofensivă, când jucătorii Zaharia şi Velcovici au două faze identice, dar rezolvate cu brio de portarul Stanca. Min. 10 – Nalaţi şutează puternic din colţul lui 16 m, dar din nou portarul oaspeţilor iese la post. Min. 13 – cea mai mare ocazie de gol, Borbely îi pasează lui Ciprian Petre, aflat în careul de 6 m, lateral, iar acesta şutează din unghi peste bară, situaţie bună de a marca. Min. 20 – Zaharia trimite peste transversală din careul de 16 m. Un minut mai târziu, acelaşi Zaharia trimite balonul în plasă, dar arbitrul partidei indică fault la portar, iar golul este anulat. Min. 21 – fault asupra lui Velcovici, execută Diogo, balonul nimerind transversala. În urma acestui fault, Zaharia a părăsit terenul accidentat şi trimis de urgenţă la spital, alături de Murgan de la oaspeţi. Min. 38 – Albuţ se remarcă la şutul lui Raskovic de la 15 m, la firul ierbii. Min. 39 – cea mai mare ocazie pentru vizitatori, Tilincă luftează un balon din 4 m, pe care îl putea trimite în plasă. În finalul primei reprize, din nou, jucătorii trimit pentru a doua oară balonul în plasa porţii lui Stanca prin Silvăşan, dar de data aceasta cu pumnul, centralul pedepsindu-l cu un galben. În primul minut de la reluare Silvăşan creează o fază pe partea dreaptă, întoarce balonul lui Nalaţi, acesta trimiţându-i lui Diogo care înscrie cu latul sub transversală: 1-0. Din acel moment tribunele sar în aer, iar crainicul bazei sportive, Ionuţ Capotă, anunţă golul precum pe marile arene din America Latină. Min. 50 – lovitură liberă de la 20 m lateral executată de Păcurar, iar Tilincă deviază cu capul, dar din nou Albuţ respinge de sub bară. Min. 70 – fază frumoasă pentru noi: Negrean, noul intrat, cu o poftă nebună de joc, pasează lui Frăsinescu, acesta întoarce pentru Mărginean, care şutează peste transversală din 6 m lateral. Min. 83 – Păcurar vede al doilea galben şi inclusiv pe cel roşu pentru tragere de tricou. Min. 88 – Mureşan îngheaţă tribunele, când driblează în careul de 16 m, pierde balonul, Aldelcovici profită de această ocazie, şutează puternic, dar din nou Albuţ ne salvează de la gol dintr-o situaţie critică.

Aşadar, prin această victorie echipa noastră Gloria, cu moral destul de ridicat, se va deplasa în etapa viitoare la o altă pretendentă la retrogradare, Gaz Metan Mediaş, şi sperăm în jucătorii noştri că vor obţine cel puţin un punct şi vom scăpa definitiv de povara retrogradării.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5