Gospodărie distrusă într-un incendiu la Bistriţa Bârgăului

Miercuri noaptea, prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, a fost anunţat un incendiu la o anexă gospodărească (şură) în localitatea Bistriţa Bârgăului.

          “Două autospeciale cu apă şi spumă şi o autospecială de prim ajutor din cadrul Gărzii de Intervenţie Prundu Bârgăului s-au deplasat la locul evenimentului. La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta şi la casa de locuit şi grajdul de animale. Din cauza amplorii evenimentului, a fost trimisă în sprijin o autospecială cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bistriţa. Incendiul a fost localizat în scurt timp, limitându-se propagarea acestuia la casele învecinate. A ars acoperişul de la casa de locuit, grajd şi şură pe o suprafaţă de aproximativ 300 m2.  Incendiul a fost lichidat la ora 05.45. Au fost salvate 4 animale mari, 2 mici şi 30 păsări, precum şi casele învecinate”, se arată în comunicatul transmis de ISU Bistriţa.

          Cauza probabilă de incendiu a fost stabilită de către comandantul intervenţiei ca fiind “jar sau scântei purtat de vânt pe materiale combustibile”, provenit de la o sobă fără acumulare de căldură, amplasată în imediata apropiere a şurei, aceasta fiind folosită în după amiaza zilei de miercuri. La intervenţie au mai participat şi trei voluntari din cadrul S.V.S.U. Bistriţa Bîrgăului

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5