Gunoaiele din Zăvoaie vor fi duse la depozitul de la Tărpiu. Proiectul de hotărâre, pe masa consilierilor municipali

Consiliul Local al municipiului Bistriţa trebuie să-şi exprime acordul, în şedinţa ordinară de joi, cu privire la aplicarea măsurilor privind transportul şi depozitarea deşeurilor municipale din zona Zăvoaie la depozitul de la Tărpiu, respectiv încheierea contractelor de servicii cu operatorii desemnaţi în acest sens.

La începutul anului trecut, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) a încheiat contractul de concesiune privind delegarea prin concesiune a Serviciului Public de Salubrizare, respectiv activitatea de precolectare, colectare şi transport a deşeurilor municipale şi managementul Staţiilor de Transfer şi al Centrelor de Colectare din judeţul Bistriţa- Năsăud, cu Asocierea “Vitalia Servicii pentru MediuSA, SC Brantner Servicii Ecologice SA şi SC Floricon Salub SRL”, prin lider al asocierii Vitalia Servicii pentru Mediu SA. În acest contract este prevăzută obligaţia operatorului de a transporta pe cheltuiala proprie deşeurile municipale depozitate pe platformele de stocare temporară a deşeurilor, la depozitul ecologic de la Tărpiu.

"Pentru ca SC Vitalia Servicii Pentru Mediu SA să-şi îndeplinească această obligaţie contractuală faţă de delegatarul serviciului public de salubrizare, este necesar să fie creat un cadru contractual în care să fie inclus municipiul Bistriţa, în calitate de beneficiar al serviciilor de transport cu titlu gratuit. În cadrul acestui contract trebuie să fie reglementate condiţiile generale şi specifice pentru desfăşurarea activităţii de încărcare şi transport a deşeurilor municipale, cu precizarea obligaţiilor ambelor părţi.

În ceea ce priveşte serviciile de depozitare a cantităţii estimate de 30.405 t deşeuri municipale, la depozitul CMID Tărpiu, acestea trebuie să facă obiectul unui contract distinct, între municipiul Bistriţa şi SC Vitalia Servicii Pentru Mediu-Tratarea Deşeurilor SRL. Încheierea acestor contracte se impune pentru că municipiul Bistriţa are calitatea de deţinător al deşeurilor municipale existente pe platforma de stocare temporară din Zăvoaie”, spune primarul Ovidiu Creţu în expunerea de motive a proiectului de hotărâre respectiv.

Joi, consilierii municipali vor dezbate şi supune la vot acest proiect de hotărâre.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5