Primarul Ovidiu Creţu: Mi-am asumat responsabilitatea şi am solicitat Supercom să ridice deşeurile, în special din zona blocurilor

De mâine, deşeurile depozitate la containerele de pe raza municipiului Bistriţa vor fi colectate şi transportate la depozitul ecologic de la Tărpiu de către angajaţii companiei Supercom.

         „De mâine, iese Supercom să colecteze deşeurile, pe care le vor transporta la depozitul ecologic de la Tărpiu. Chiar dacă nu există un contract semnat cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor Municipale (n.n. – ADI Deşeuri), mi-am asumat riscul şi responsabilitatea, fiind o situaţie de urgenţă, şi am solicitat companiei Supercom să colecteze deşeurile. Această situaţie este valabilă doar pentru municipiul Bistriţa. Aceştia vor acţiona, în special, în zona de blocuri”, ne-a declarat primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu.

***  

Soluţia este una temporară, asta până ADI Deşeuri va parafa un contract de servicii de salubrizare, pe o perioadă determinată, pentru colectarea şi transportul deşeurilor din întreg judeţul. Oricum, cele mai mari probleme puteau apărea în Bistriţa, pe termen scurt, mai ales că frecvenţa colectării este mai mare, la fel şi cantitatea "depusă" de locatari.

***

S.C. Supercom S.A. Bucureşti este firma care şi-a adjudecat contractul de delegare prin concesiune a gestiunii activităţii de măturat, spălat, stropire şi întreţinere a căilor publice şi a activităţii de colectare a cadavrelor animalelor de pe domeniul public şi predare a acestora către unităţile de ecarisaj sau către instalaţiile de neutralizare, parafat cu administraţia municipală. Prevederile contractuale au intrat în vigoare începând cu data de 1 martie, iar contractul are o durată de 8 ani.

Comentarii

24/08/16 08:40
Alin

Din disperare , PSD-ul il baga la inaintare pe Cretu , care oricum nu mai candideaza peste 4 ani . Primarul nostru tocmai ce a recunoscut ca a facut abuz si trafic de influenta , instigand o firma fara licenta sa colecteze ilegal gunoaiele bistritenilor . Ce le-ati promis la astia domnule primar ? Ca doar n-or face pe ochi frumosi o activitate ilegala care se sanctioneaza si cu 50.000 de lei / zi - amenda .

24/08/16 09:32
vizitator

In legatura cu situatia critica a gunoaielor din oras, primarul apeleaza la o solutie de compromis, afirmand; "mi-am asumat riscul şi responsabilitatea". Nu-i prima data cand pe Cretu l-a luat gura pe dinainte,ceea ce demonstreaza ca individul nu are proprietatea termenilor. In primul rand, "riscul" este de a suporta amenda de 50.000 de lei pe zi din buzunarul propriu, pentru ca firma Supercom nu are licenta de colectare a deseurilor. In al doilea rand, pentru orice om sanatos la cap "asumarea responsabilitatii" inseama demisia, adica recunoasterea faptului ca o mare parte din vina pentru ca s-a ajuns in aceasta situatie critica,iti apartine. O alta gafa a lui Cretu consta in afirmatia ca operatia de colectare a deseurilor se va face "în special, în zona de blocuri”, ca si cum bistritenii care locuiesc la case nu conteaza.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5