Heinrich Schnatmann, din nou, în vizită în Bistriţa

La sfârşitul săptămânii trecute, a vizitat oraşul Bistriţa, prof. univ. h.c. Heinrich Schnatmann, administratorul Asociaţiei Internationales Bildungs - und Sozialwerk din Germania.

Oaspetele german a avut o serie de întâlniri cu cei din conducerea

Consiliului Judeţean, cu reprezentanţi ai Camerei de Comerţ şi Industrie şi cu profesorii Universităţii Tehnice Cluj-Napoca, filiala Bistriţa. De asemenea, Schnatmann a vizitat şi Centrul de Resurse şi Referinţe în Autism „Micul Prinţ” şi a evaluat stadiul actual al lucrărilor de reabilitare a Bisericii Evanghelice din Bistriţa.

„Discuţiile s-au axat pe continuarea parteneriatelor cu cele trei judeţe din Germania, Kassel, Harz şi Kyffhäuser, pe sprijinirea finalizării lucrărilor de reabilitare a clădirii în care funcţionează centrul pentru copii cu autism, ca şi pe viitoarele cursuri universitare la care va fi invitat să ţină prelegeri.

Vizita de la Bistriţa a inclus şi participarea, alături de administratorul public al judeţului Bistriţa-Năsăud, Vasile Negruşeri, la deschiderea anului universitar la Universitatea Tehnică, filiala Bistriţa”, se precizează în comunicatul de presă emis de Consiliul judeţean.

Vizita s-a încheiat cu două întâlniri importante pe care oaspetele german, însoţit de o delegaţie a Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud le-a avut în Cluj-Napoca cu P.S. Vasile Someşanul şi cu rectorul Universităţii Tehnice, prof. dr. ing. Radu Munteanu.

Heinrich Schnatmann şi-a manifestat disponibilitatea în a sprijini crearea unui centru de îngrijiri paliative la Cluj-Napoca, şi de a contribui la îmbunătăţirea dotărilor materiale ale sălilor de curs şi seminarii ale universităţii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5