În ianuarie, inspectorii de muncă au aplicat amenzi de 95.000 de lei

Inspectorii de muncă au aplicat, în luna ianuarie, 181 de sancţiuni în valoare de 95.000 de lei, agenţilor economici care au fost depistaţi că nu respectă prevederile legale în domeniul muncii.

Măsurile au fost luate în cadrul acţiunilor de control care au cuprins 145 de angajatori şi s-au dispus 322 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. În cadrul verificărilor în ceea ce priveşte modul de respectare a prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost vizaţi 68 de angajatori, în urma controalelor fiind aplicate şi patru amenzi în valoare totală de 38.000 de lei.

De asemenea, în ianuarie, la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) B-N au fost declarate şapte accidente de muncă, din care unul mortal şi şase accidente soldate cu incapacitate temporară de muncă.

Tot în cursul lunii ianuarie, la ITM B-N s-a înregistrat un număr de 54 de angajatori noi. ,,S-au înregistrat 1.792 contracte individuale de muncă şi au încetat 2.083 contracte individuale de muncă. În luna ianuarie 2010 au fost depuse şi înregistrate la ITM B-N 843 acte de suspendare a contractelor individuale de muncă şi 661 de acte de modificare a acestora”, se precizează în raportul de activitate pe luna ianuarie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5