Icu Crăciun, prezentat în „Convorbiri literare”

Menuț Maximinian

În numărul din 18 iulie/2016 al cunoscutei reviste Convorbiri literare, criticul Emilian Marcu scrie o cronică elogioasă despre romanul Omul cu inelarul retezat al conjudețeanului nostru Icu Crăciun (romanul a apărut în 2014 la editura Charmides din Bistrița). Iată câteva aprecieri ale autorului acestei recenzii:
„Icu Crăciun s-a impus tot mai pregnant în peisajul literar contemporan prin romanele sale, prin proza scurtă și prin cărțile de publicistică literară”.
„Mărturisesc faptul că prin acest roman am descoperit un bun prozator, stăpîn pe uneltele sale, care știe să mînuiască cu eleganță descrierea pînă la detaliu a stărilor, dar și a locurilor, să aducă în fața cititorilor o amplă galerie de personaje viabile, pe care le urmărește, fără patimă, dar cu tenacitate, de la începuturi și pînă la moarte, aproape palpabile, a stăpînirii și construirii dialogului”.
„Nu știu cîtă realitate și cîtă ficțiune se găsește în acest roman, și nici nu mă interesează, prin faptul că această lume pe care o construiește, imaginar, Icu Crăciun, este una viabilă. Romanul este o uriașă frescă a unei lumi gata să se disipeze, păstrîndu-se doar în memorie și de acum în filele acestei cărți”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5