INAUGURAREA CASEI DE RUGĂCIUNE A BISERICII PENTICOSTALE DIN COMUNA ŞANŢ

Duminică, 7 septembrie, în prezenţa a peste 200 de credincioşi penticostali şi invitaţi, s-a desfăşurat ceremonia de inaugurare a Casei de rugăciune a Bisericii Penticostale din comuna Şanţ. La invitaţia cunoscutului om de afaceri Emil Iugan, principalul finanţator al ridicării acestui edificiu, m-am deplasat la Şanţ, unde, la ora 9, a început serviciul religios inaugural. Până la ora 12.30 am asistat la momente de închinare cu rugăciune şi cântări de laudă. Au participat: Viorel Deac- vicepreşedintele comunităţii penticostale Regionala Cluj, Aurel Moldovan - preşedintele comunităţii penticostale Cluj, Romu Mocanu - secretar general al Cultului Penticostal din România.

Au fost prezenţi, de asemenea, Ioan Oltean - vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Rusu - preşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Szilagyi - prefectul judeţului, primarii din Şanţ, Rodna, Beclean, respectiv, Cornel Moisil, Alexandru Năşcan, Nicu Moldovan.

”Şi voi, ca nişte pietre vii, sunteţi zidiţi, ca să fiţi o casă duhovnicească, o preoţie sfântă şi să aduceţi jertfe duhovniceşti, plăcute lui Dumnezeu, prin Iisus Hristos” (1 Petru 25, din pliantul cultului creştin penticostal pus la dispoziţia noastră).

Primarul Şanţului Cornel Moisil, cu tricolorul pe piept, a adresat cuvinte de succes, citând apoi din Biblie. Emoţionat, a mai spus că şi mama sa este penticostală, iar dânsul şi Consiliul Local din 2005 au atribuit terenul pe care s-a construit acest edificiu.

Deputatul Ioan Oltean a spus, printre altele, „Dumnezeu va ajutat să ridicaţi această casă de rugăciune. Mulţumesc domnului Iugan pentru ca m-a invitat. Gradele şi funcţiile dispar aici. Sufletul meu s-a încărcat cu energia dv. Este o zi pe care n-am s-o uit”. Liviu Rusu: „Este o onoare pentru mine să mă aflu aici, lângă dv.”. Ioan Szilagyi : „Mă simt bine printre dv. Să aveţi grijă de această biserică. Să nu părăsiţi nicicând biserica”. Emil Iugan, cel care a pus cel mai mult umărul la edificarea noului edificiu : „Să mulţumim Dumnezeului nostru şi lui Iisus Hristos. Mulţumim autorităţilor locale care ne-au dăruit acest teren.

Apreciez ajutorul primarului Cornel Moisil şi Consiliului Local de atunci. Am primit şi un important sprijin financiar. Mulţumesc şi familiei mele pentru sacrificiile făcute, în special lui Petrică (n.n. Petrică Farcaş, director tehnic la MIS GRUP) care ne-a ajutat la proiect. Declarăm biruinţa lui Dumnezeu în acest loc. Convieţuim în pace cu fraţii noştri ortodocşi care sunt majoritari”. Gazdele au mai mulţumit domnilor Emil Nistor ţi Maxim Pop.

În 1944 s-a construit biserica penticostală care avea doar 20 de membri. În 1950 au fost 50 de membri. Până în 1981 biserica nu a avut casă de rugăciune. În 1981 s-a construit un locaş de rugăciune pe strada Cârţibav. În 2005, august, s-a început construcţia acestei case de rugăciune.

După 1989 s-au construit 80 de biserici penticostale în România.

I-am mai remarcat printre participanţi pe Traian Ignat, pastorul de la Şanţ, Vasile Buia, pastorul de la Rodna, Alexandru Bodriheic, viceprimarul Rodnei, Augustin Hădărău, directorul Şcolii Generale din Şanţ. Au fost multe maşini din tot judeţul. La sfârşitul ceremoniei, organizatorii au oferit, la demisolul clădirii, o mare masă prietenească.

În Biserica Penticostala Şanţ se vor desfăşura , pe parcursul lunilor septembrie, octombrie, noiembrie şi decembrie 2008, în fiecare duminică, între orele 18-20, evenimente deosebite, cum am aflat de la organizatori (evanghelizări, predicatori invitaţi special, formaţii de muzică creştină şi un botez în apa-nou testamental al mai multor persoane).

În încheiere, câteva cuvinte despre acest generos om, Emil Iugan, patron al MIS GRUP Anieş. Voi da un singur exemplu. Împreună cu familia Castelani, din Elveţia, au ridicat, în comuna Şanţ un modern cămin pentru bătrâni cu 50 de paturi şi asistenţă medicală adecvată .Familia Iugan a pus la dispoziţia căminului un teren de 1 ha şi altele. Dintre membri familiei, alături de ing. Petrică Farcaş, pe care l-am amintit, sunt Virginia Farcaş, director economic, Lenuţa Iugan, director financiar şi Octavian Iugan, director exploatare şi aprovizionare, toţi la MIS GRUP Anieş.

Comentarii

06/06/11 19:26
Vizitator

va rog sa MA SUNATI URGENT PE NR DE TEL:0034617564700

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5