Încă o dată, voluntarii bistriţeni ne reprezintă cu cinste judeţul

Ca în fiecare an, în luna iunie atenţia noastră se îndreaptă către concursurile profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă. Şi de această dată tradiţia întrecerilor între voluntari ocupă un loc însemnat în specificul activităţii noastre deoarece serviciile voluntare şi private reprezintă un segment deosebit de important în cadrul complexelor activităţi desfăşurate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Bistriţa”.    

                    Astfel, devotamentul şi profesionalismul structurilor de voluntari ne-au arătat în dese rânduri faptul că reprezintă o componentă esenţială în privinţa apărării vieţii omeneşti şi a bunurilor materiale.

                    În data de 15.06.2014 a.c., s-au aliniat la startul competiţiei 6 servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă (Bistriţa, Şieuţ, Uriu, Maieru, Dumitra, Livezile) şi 3 servicii private (Silvania Internaţional Lunca Ilvei, Teraplast Bistriţa, Star Gate Ilva Mică). Pe obrajii arşi de focul din timpul incendiilor, brăzdaţi de munca grea pe care o desfăşoară voluntarii în lupta cu focul şi alte situaţii de urgenţă, se citea mândria de a fi voluntar, profesionalismul şi  ambiţia de a învinge şi de a demonstra că alături de noi - pompierii militari, pot face faţă cu succes la orice încercare dar şi de a-şi demonstra încă o dată locul bine meritat pe care-l ocupă în viaţa şi societatea noastră.       

             Întrecerile au constituit un excelent prilej ca aceşti redutabili profesionişti ai luptei cu flăcările, să se confrunte de această dată nu cu tradiţionalul lor inamic – incendiul, ci cu proprii lor camarazi de breaslă.                                       

            După mai bine de 8 ore de luptă acerbă, timp în care participanţii şi-au arătat măiestria în cele trei probe ale concursului: pista cu obstacole pe 100 m, ştafeta 4x100 metri şi dispozitivul de intervenţie, cei mai buni dintre cei buni s-au detaşat în câştigători. În funcţie de timpii obţinuţi la probele de concurs clasamentul la serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă s-a prezentat astfel:

 

1.      Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa

2.      Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şieuţ

3.      Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Livezile

                       

            În perioada 10 – 11 iulie a.c., lotul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa, compus din 15 membrii şi un reprezentant al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  „Bistriţa” al judeţului Bistriţa – Năsăud a participat la etapa interjudeţeană a acestor concursuri, organizată în municipiul Sibiu, Baza Sportivă  „Pompierul”., alături de cele mai bune servicii voluntare din judeţele Mureş, Sibiu, Covasna, Harghita, Braşov şi Alba.

            După două zile de concurs, echipajul voluntarilor bistriţeni s-a clasat pe locul I la probele „Pista cu obstacole” şi „Ştafeta 4 X 100 m”, respectiv locul III la proba „Realizarea dispozitivului de intervenţie”. În clasamentul general, bistriţenii s-au clasat pe locul I şi au fost urmaţi de pompierii voluntari din Cisnădie - judeţul Sibiu (locul II), respectiv Râşnov – judeţul Braşov (locul III).

            Tradiţia acestor frumoase şi îndrăzneţe competiţii nu se opreşte aici, ea va continua cu aceeaşi implicare şi profesionalism şi în viitor, cu atât mai mult cu cât voluntari bistriţeni ne vor reprezenta judeţul la etapa finala a Concursurilor Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă care se va organiza în prima jumătate a lunii august a.c., în municipiul Râmnicu Vâlcea.                           

 

Succes în continuare!

                                               

 

 

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE ISU BISTRIŢA - NĂSĂUD

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5