Începe a doua etapă de admitere în învăţământul profesional de stat! Peste 600 de locuri libere în Bistriţa-Năsăud!

A doua etapă a admiterii în învăţământul profesional de stat, pentru anul școlar 2018-2019, începe astăzi, iar înscrierea elevilor se derulează în două faze.

Astfel, în astăzi și luni, 3 septembrie, până la ora 15:00, elevii interesați se pot înscrie la unităţile de învăţământ profesional unde au rămas locuri libere după prima etapă și care organizează sesiune de preselecție pe baza fișelor de înscriere în învățământul profesional de stat. 

Miercuri, 5 septembrie, are loc înscrierea la unitățile de învățământ profesional cu locuri libere și care nu organizează sesiune de preselecție. Candidaţii respinşi în urma sesiunii de preselecţie se pot înscrie la unitățile de învățământ profesional cu locuri libere în urma primei etape de admitere și care nu organizează sesiune de preselecție.

După prima etapă de admitere în învăţământul profesional de stat, în Bistriţa-Năsăud au răma liberere 612 locuri, din cele 868 preconizate, pe care s-au înscris iniţial 256 absolvenţi.

Formarea elevilor este susţinută financiar prin bursa profesională, care se acordă în cuantum de 200 lei lunar (de la bugetul de stat), dacă elevul este înscris în învăţământul profesional, respectiv minimum 400 lei lunar, dacă elevul este înscris în învăţământul dual.

Detalii despre unităţile de învăţământ cu locuri libere sunt publicate pe alegetidrumul.ro.

         În judeţ, mai sunt locuri libere la Colegiul Tehnic „Grogore Moisil”, la Liceul Tehnologic Forestier Bistriţa, Liceul Tehnologic Agricol Bistriţa, Liceul Tehnologic de Servicii Bistriţa, Liceul Tehnologic Agricol Beclean, Liceul Tehnologic „Henri Coandă” Beclean, Colegiul Dilvic Transilvania Năsăud, la Feldru, Maieru, Lechinţa, Teaca, Târlişua, Prundu Bârgăului, Salva, Rodna, Căianu Mic, în calificăriprecum cea de pădurar, mecanic auto, sudor, cofetar-patiser, tîmplar, ospătar, bucătar,comercian-vânzător.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5