A început noul an şcolar

La Beclean, anul şcolar 2014-2015 a debutat cu infrastructura de învăţământ pregătită cum se cuvine, cu toate şcolile şi grădiniţele igienizate şi finanţarea de 7 milioane de euro aprobată pentru reabilitarea şi modernizarea a trei instituţii de învăţământ.
Este vorba de realizarea lucrărilor de modernizare a Colegiului “Petru Rareş”- corpurile A, B şi C – cu internat, cantină, ateliere şi curte interioară, reabilitarea corpului dinspre piaţă al Liceului Tehnologic Agricol şi modernizarea corpului D al Şcolii Generale “Grigore Silaşi” (care include biblioteca, sala de sport şi mai multe săli de cursuri). În data de 10 septembrie a fost publicată în Monitorul Oficial, Hotărârea de Guvern ce prevede realizarea acestor investiţii, urmată de semnarea contractului de finanţare. Apoi, în scurt timp va fi dat şi ordinul de începere a lucrărilor la aceste şcoli, lucrări care vor fi finalizate până la sfârşitul anului viitor.
Pentru realizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a celor trei instituţii de învăţământ, în valoare de 7 milioane de euro, Consiliul Local Beclean asigură o cofinanţare de 2% din bugetul propriu al oraşului. Investiţia se derulează printr-un proiect cu fonduri europene, în colaborare cu cele trei şcoli, accesat de administraţia beclenară pe Programul de reabilitare a infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi pentru formare continuă.
De asemenea, pe toată durata verii, autorităţile locale s-au implicat activ în lucrările pregătitoare şi de întreţinere derulate la toate instituţiile de învăţământ şcolar şi preşcolar din oraşul de pe Someş. Au fost desfăşurate acţiuni de igienizare şi curăţenie, acţiuni de verificare şi întreţinere a instalaţiilor şi a bazei tehnico-materiale, alte acţiuni uzuale şi necesare pentru asigurarea unor condiţii cât mai bune în vederea desfăşurării procesului de învăţământ.
În urma acestor acţiuni toate instituţiile de învăţământ din Beclean şi din cartierele aparţinătoare au fost pregătite cum se cuvine pentru a-şi primi elevii la cursuri, pe 15 septembrie, odată cu primul sunet al clopoţelului, atât copiii cât şi cadrele didactice având create condiţii bune în vederea desfăşurării activităţilor anului şcolar 2014 – 2015.
Tot cu prilejul deschiderii noului an şcolar la Beclean, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa – Năsăud, Emil Radu Moldovan, a primit din partea elevilor olimpici beclenari tiltlul de “Ambasador al Colegiului Naţional Petru Rareş” Beclean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5