Infecţiile intraspitaliceşti, la control

Scandalul din lumea medicală generat de infecţiile intraspitaliceşti de la Spitalul CFR Bucureşti a avut ecou şi în sistemul sanitar din judeţul nostru. Cadrele medicale nu exclud ca în urma acestui scandal, Ministerul Sănătăţii să dispună controale drastice în toate unităţile medicale din ţară şi acordă o atenţie mai mare igienizării saloanelor, secţiilor.

Statisticile arată că în cursul anului trecut, şase bolnavi au avut ghinionul să se pricopsească în spitalele din judeţ cu infecţii intraspitaliceşti. Au avut ghinionul să se interneze în spital cu o boală şi, în timpul zilelor de spitalizare, să mai capete şi alte boli, greu de tratat.

Realitatea este recunoscută de medici, şi tot unii dintre ei recunosc şi că unele infecţii nosocomiale nu sunt raportate.

Spitalul Judeţean Bistriţa-Năsăud a anunţat, anul trecut, şase cazuri de infecţii intraspitaliceşti la Direcţia de Sănătate Publică, patru au provenit de la Spitalul din Beclean, iar două au fost înregistrate la Bistriţa, în timp ce anul acesta a fost semnalat un singur astfel de caz, tot la Bistriţa.

Potrivit doctorului Doina Petri, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, în toate situaţiile a fost vorba de probleme cauzate de infecţii respiratorii, şi nu au fost cazuri severe.

Secţiile chirurgicale, secţiile de terapie intensivă sunt cele unde se înregistrează, de regulă, cele mai multe infecţii intraspitaliceşti. Infecţii urinare, infecţii digestive sau infecţii cauzate de microbii ce se dezvoltă pe plăgile chirurgicale pot fi dobândite în spital. Uneori, tratamentul acestor infecţii este foarte dificil, fiind nevoie de mult timp pentru distrugerea microbilor.

La Colegiul Medicilor ultimele reclamaţii în privinţa infecţiilor intraspitaliceşti au fost făcute în 2007. Atunci, un pacient care s-a îmbolnăvit de hepatită C după o intervenţie chirurgicală a depus reclamaţii la Colegiul Medicilor şi a indicat că infecţia ar fi fost luată de alţi doi pacienţi care au trecut prin aceeaşi sală de operaţii în intervalul septembrie-decembrie 2007.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5