Ec. Gabriel Lazany: Un spital fără infecţii este o poveste! 600 de dozatoare cu dezinfectant, în toate clădirile SJU Bistriţa!

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany, consideră că nu există spitale fără probleme legate de infecţiile asociate actului medical - infecţiile nosocomiale - dar, pe vremuri, aceastea nu se raportau, pentru că de acest  indicator se ţinea cont în evaluarea directorilor de spitale din ţară.

         „Sunt mai multe, noi le raportăm. A fost un moment în care Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa era spitalul judeţean cu zero infecţii. Singurul lucru care l-a atras aceste raportări a fost tăierea bugetului pe infecţii nosocomiale, pe prevenţii, nişte bani care veneau la spital prin Direcţie de Sănătate Publică. Spitalul fără infecţii este o poveste.  Nu există spital fără infecţie. Le există, trebuie să fim conştienţi de ele şi să încercăm, prin măsurile pe care le luăm, să le combatem pe cât posibil. Aceste măsuri se văd în activitatea investiţională, prin echipamentele şi materialele pe care le utilizăm în reabilitare. Aţi văzut că în ultima perioadă tot ce am construit, la placarea pereţilor, s-a folosit un material cu efect bactericid permanent, care reduce numărul de bacterii cu până la 100.000 de ori pe centimetru pătrat, iar eficienţa lui a fost testată de-a lungul timpului în ţările europene”, a declarat Gabriel Lazany.

         Managerul SJU Bistriţa a menţionat că săptămâna viitoare se finalizează licitaţia pentru achiziţia de dezinfectanţi, urmând ca în toate clădirile spitalului să fie amplasate 600 de dozatoare. Acesta a mai spus că, dacă ne uităm după rata infecţiilor nosocomiale la nivel european, numărul acestora va creşte şi în România.

„Niciunde în lume nu există spitale fără infecţii nosocomiale. La noi a existat un minus de raportare, pentru căîn anii trecuţi, unul din indicatorii deevaluare a managerilor de spitale era numărul de infecţii nosocomiale şi atunci toată lumea evita să raporteze. (...) De vreo 2-3 ani încoace se raportează, numărul lor a crescut, sunt peste 100 raportate de spitalul judeţean. Nu se poate să nu existe nicio infecţie pentru că în continuare se fac tratamente cu antibiotic foarte multe”, a precizat dr. Anca Andriţoiu, directorul executiv al DSP BN.

  

          

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5