Gabriel Lazany (manager SJU Bistriţa): Una e să fii sărac, alta e să fii mocskos! 600 de dozatoare de dezinfectant, la spital

         Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, ec. Gabriel Lazany, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că în următoarele trei luni  în spital vor fi amplasate nu mai puţin de 600 dozatoare de dezinfectant, asta şi pentru a obişnui populaţia cu curăţenia. Anunţul a venit şi pe fondul numeroaselor infecţii apărute în spitalele patriei, care pot fi evitate doar prin măsuri de curăţenie.

         „Vorbim de tot felul de stafilococi, peste 90% dintre aceştia se transmit prin nespălarea mâinilor. Avem o populaţie needucată, şi când spun populaţie needucată, aia înseamnă pacienţi, personalul nostru, aparţinătorii, absolut toată lumea. În maximum trei luni de zile, în tot spitalul, peste tot, pe fiecare salon, coridor, în toate zonele publice vor fi dozatoare automate de dezinfectant pe care lumea trebuie să se obişnuiască să le utilizeze. Sunt lucruri elementare, curăţenia şi dezinfecţia într-un spital. Dacă nu le ai astea, apar tot felul de cazuri. Una e să fii sărac, alta e să fii „mocskos””, a declarat Gabriel Lazany.

         Potrivit acestuia, spitalul este un mediu infecţios, pentru că orice persoană care are o problemă, o infecţie, vine la spital, iar spitalul... este infectat. „Trebuie să ştim care ne sunt punctele slabe, vulnerabilităţile şi să le eliminăm. Dacă nu ne recunoaştem propriile probleme, cum putem să le prevenim”, a mai spus el.

         Managerul SJU Bistriţa a menţionat că la parterul spitalului, în zona modernizată, au fost deja amplasate dozatoare cu dezinfectant. „Este pornită procedura de achiziţie publică pentru 600 de astfel de dozatoare automate care vor fi montate în fiecare salon, pe fiecare coridor, la intrarea în fiecare secţie. Eu am condiţionat la procedura de achiziţie să ne dea furnizorul de dezinfectant aceste dozatoare, cu titlu gratuit. Sper să şi reuşesc”,  a concluzionat ec. Lazany.        

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5