Infrastrucrura rutieră, cadastrarea, o nouă centrală termo-electrică, prioritare la Ilva Mică

Primarul comunei Ilva Mică, Aurel Horea, anunţă că a fost lansată procedura de achiziţie publică pentru amenajarea trotuarelor şi scurgerea apelor pluviale. Este vorba despre tronsonul de pe DN 17 D. De asemenea, este deja în implementare proiectul privind achiziţia de echipamente în domeniul tehnologiei informaţiei necesare desfăşurării în condiţii online a activităţii didactice.

„Am achiziţionat 298 de tablete, mai avem de achiziţionat laptop-uri pentru cadrele didactice, table interactive. Valoarea proiectului este de aproximativ 600.000 euro. În ceea ce priveşte proiectele europene, am depus tranşa finală pentru amenajare piaţă. De asemenea, am depus ultima tranşă şi la proiectul de construire a grădiniţei, pentru a ne recupera banii şi a promova alte proiecte. Avem în continuare un proiect de infrastructură rutieră, pe Submăsura 7.2, în valoare de aproximativ un milion de euro, în 2-3 luni vom încheia. Mai mult, avem selectat un proiect prin Programul Operaţional Infrastructură Mare de 60 miliarde lei vechi, pentru o centrală termică care va produce şi energie electrică. Va funcţiona pe biomasă, vom construi un depozit pentru a usca aceste deşeuri lemnoase. Vom achiziţiona un tocător şi un încărcător frontal. Noi avem o centrală pe biomasă, dar uzura îşi spune cuvântul. Vrem să vedem în ce condiţii vom putea folosi energia electrică pentru iluminat public sau la instituţii. Aşteptăm semnarea contractului”,  a precizat edilul comunei Ilva Mică.

Un alt proiect major derulat de administraţia din Ilva Mică este cadastrarea localităţii. "Continuăm serviciile de cadastrare, avem circa 60% cadastrat. Se munceşte în continuare, dar din păcate nu se vede partea de birocraţie. Sperăm ca până la finele anului să ajungem la peste 80%. E un lucru foarte important pentru oameni, pentru comună, pentru a avea o situaţie la zi şi pentru ca oamenii să poată depune proiecte europene", a declarat primarul Aurel Horea.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5