Primarul Aurel Horea: Aşteptăm semnarea contractelor pe Programul "Anghel Saligny". Două proiecte europene la Ilva Mică, în căutare de soluţii!

Primarul Aurel Horea consideră că traversăm o perioadă dificilă din punct de vedere administrativ, asta în contextul războiului, dar şi al exploziei preţurilor la combustibil, materiale de construcţii. „Avem în derulare la această oră două proiecte europene, un proiect legat de biomasă, de o centrală de 600 MW, care va produce şi curent electric. Din păcate, la licitaţie nu s-a prezentat nimeni, pentru că nu se încadrează cineva în preţurile respective. Trebuie să găsim o soluţie şi nu ştiu cum o vom găsi. Avem şi un proiect pe Măsura 7.2, pentru infrastructura de drumuri, la care constructorul a depus solicitare de reziliere. Nu ştiu cu cine să ne consultăm. Constructorul nu se mai poate conforma cu preţurile ridicate, cu toate ajustările făcute de Guvern”, a declarat primarul Aurel Horea.

Administraţia locală aşteaptă un semnal şi de la Ministerul Dezvoltării, pe Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” fiind depus un proiect pentru construcţia a trei poduri şi asfaltarea a 5 km de drumuri. „Am depus anul trecut două proiecte prin Administraţia Fondului pentru Mediu, legată de reabilitarea termică a Primăriei şi reabilitarea sălii de nunţi. Nu am primit niciun răspuns. Tot pe Fondul de Mediu am depus un proiect pentru staţii de reîncărcare la vehiculele electrice şi nu am primit niciun răspuns. Am depus un proiect legat de activităţile extraşcolare, aici ni s-a spus că am trecut de prima etapă”, a adăugat edilul comunei Ilva Mică.

Primarul a precizat că ar fi fost oportună semnarea contractelor de finanţare, pentru că este vorba de proiecte multianuale care nu necesită un efort bugetar foarte mare pentru început, mai ales că procedurile cu licitaţie, proiectarea, obţinerea de avize şi autorizaţii durează. „În acest an nu vom apuca să lucrăm, pentru că după procedurile de achiziţii, de încheiere a contractului, urmează proiectele tehnice, obţinerea de avize, apoi autorizaţia de construire şi organizarea de şantier. În cel mai bun caz, dacă nu sunt contestaţii, lucrăm în primăvara anului viitor, depinde de mărimea proiectului, de valoarea acestora.”, a spus Aurel Horea.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5