Nicolae Buşcoi, primar Zagra: Extindere canalizare, aducţiunea de gaz, asfaltare în Perişor, eficientizare energetică şcoli în Suplai şi Poienile Zăgrii, printre proiectele noastre

Secretarul de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei Monica Săsărman a făcut o scurtă radiografie a investiţiilor din judeţul Bistriţa-Năsăud care se află în coordonarea sau în strânsă legătură cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, mai ales programele naţionale care se coordonează sau se desfăşoară la nivelul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.
Alături de ea, pentru bunul exemplu al implementării proiectelor, a fost Nicolae Buşcoi, primarul comunei Zagra.
"În comuna Zagra, pe Programul „Anghel Saligny”, avem trei proiecte, două sunt doar pe comuna Zagra, adică asfaltare în satul Perişor, pe o lungime de 5,8 km, la care am făcut licitaţia şi deja se lucrează. Mai avem extindere canalizare în satul Suplai pentru care am făcut deja licitaţia, avem deja desemnat câştigătorul. Mai aşteptăm un aviz de la Consiliul Judeţean pentru drumul judeţean care s-a reabilitat la noi şi acolo se necesită intervenţie pe sub drum şi atunci acolo avem nevoie de aviz şi de studii să vedem pe unde putem face acele subtraversări. Cât de repede vom da ordinul şi pentru lucrările de canalizare. Prin ADI, împreună cu încă trei comune, avem aducţiunea de gaz, acolo lucrăm la proiectul tehnic pentru obţinerea autorizaţiei de înfiinţare reţele, după care să putem depune pentru semnarea efectivă a contractului de finanţare. Prin Planul Național de Redresare și Reziliență, avem trei proiecte, două sunt deja în licitaţie, la una am terminat licitaţia, deja am dat ordinul de începere. E o şcoală din Suplai cu eficientizare energetică. Mai avem programul pentru dotare şcoli, digitalizare şi dotare cu mobilier la toate şcolile din comună. Deja suntem în procedură de licitaţie. Pentru şcoala din Poienile Zăgrii avem tot eficientizare energetică, inclusiv obţinerea autorizaţiei ISU, pentru că pe acea şcoală nu am avut autorizaţie ISU şi se impunea să avem această autorizaţie de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud. Prin acest proiect am putut face şi autorizaţia ISU. Deja ni s-a admis proiectul şi aşteptăm să fim chemați la semnarea contractului de finanţare", declară Nicolae Buşcoi, primarul comunei Zagra.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5