Zagra la înălţime

Zi de târg. Lume multă. Agitaţie. Primăria plină. Oameni, coborâţi de pe frumoasele plaiuri de sub crestele munţilor, cu diverse probleme.

Desi primarul Dumitru Buşcoi e asaltat de cetăţeni,amabil, spre ora prânzului, îşi face puţin timp pentru a ne spune câteva cuvinte despre Zagra şi oamenii săi.

R :Domnule primar cu ce vă lăudaţi în domeniul administrării comunei?

Dumitru Buşcoi: Pot să vă spun că tocmai e în faza de finalizare un proiect pe Măsura 322 şi anume Modernizarea şi reabilitatrea drumului comunal din Perişor prin asfaltare. Este vorba de o distanţă de 5,5 km. Estimez că la sfârşitul lunii asfaltarea va fi încheiată. Tot la Perişor, pe Măsura 322, se lucrează la finalizarea staţiei de epurare, la un proiect privind introducerea de apă şi canalizare. Acest proiect se va finaliza, dacă ne lasă vremea, pe sfârşitul anului curent, dacă nu, în primul trimestru al anului 2012. Tot pe Măsura 322 acţionăm la reabilitarea Căminului cultural din Zagra. Lucrarea este în stadiul de finalizare şi sperăm, ca de sărbători, să fim în casă nouă.

R: Ce lucrări aţi realizat la Cămin?

D. B: am rezolvat încălzirea centrală, reabilitarea acoperişului, am clădit o anexă pentru centrală, s-a introdus apa, s-a izolat clădirea ,plus alte finisaje interioare si exterioare.

R :Alte activităţi gospodăreşti?

D. B: În satul Aluniş tocmai s-a terminat un cămin cultural. Valoarea proiectului este de 5 milioane lei. O sa-l inaugurăm de sărbători. Mai avem în lucru, la Poienile Zăgrii, toate străzile laterale ;pietruire şi amenajare, apoi, până în noiembrie, se vor asfalta circa 1,5 km de stradă. Suma necesară este suportată de către bugetul local.

R :Şi ceva proiecte de viitor?

D. B: Ne vom preocupa de reabilitarea drumului forestier de la Mănăstirea Suplai-Bichigiu, până sub poalele Ţibleşului. Licitaţia se va ţine în noiembrie şi lucrările vor începe în luna martie, anul viitor. La ora actuală lucrăm la un proiect pe Măsura 125c, privind reabilitarea drumurilor afectate de inundaţii.

R: Iată că se poate. Zagra, mândra localitate de la poalele Ţibleşului, este o comună europeană datorită oamenilor şi edililor de acolo şi se gospodăresc tot mai bine. Îi felicităm şi le dorim mult succes!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5