Administraţia comunei Zagra

A reuşit să acceseze fonduri pe Măsura 322

Dacă, în ceea ce priveşte aşteptarea fondurilor pentru reabilitarea şcolii nu sunt speranţe, iată că, administraţia comunei Zagra a reuşit, fiind printre puţinele localităţi din judeţ, să acceseze fonduri europene nerambursabile în cadrul Măsurii 322 – privind modernizarea satelor româneşti.

Astfel, s-a reuşit obţinerea unei finanţări totale de peste 7 milioane de lei, care vor fi valorificaţi pentru introducerea reţelelor de apă şi canalizare în localităţile aparţinătoare comunei de centru: 6 km de aducţiuni de apă şi reţea canalizare în satul Perişor. Tot din cei 7,8 milioane de lei per total va fi reabilitat şi Căminul Cultural din Zagra.

Cu cei 5,6 milioane de lei, fonduri guvernamentale, obţinute în baza HG 577/2007, privind modernizarea infrastructurii rurale, va fi realizat un tronson de circa 20 de kilometri de reţea de alimentare cu apă a satului Poienile Zăgrii.

Aceste lucrări vor demara anul viitor, în cel mai scurt timp având loc licitaţiile în vederea executanţilor, termenul de finalizare fiind 24 de luni, adică 2011.

Cu eforturi proprii

Cu resurse proprii, cu bani de la bugetul local, s-a reuşit modernizarea centrului localităţii Zagra. În părculeţul din faţa impunătoarei Biserici Ortodoxe a fost amplasată o troiţă, mai multe bănci unde-şi pot depăna amintiri pensionarii şi bătrânii satului, sau unde tinerii îndrăgostiţi pot să fure câte un sărut.

ŞAM - tot în reabilitare

Aici, cu toată strădania administraţiei, nici în acest an şcolar nu vor fi date jos schelele de la Şcoala de Arte şi Meserii, din cauză că lucrările nu vor fi terminate, în timp util, din lipsa banilor. Totuşi, au fost amenajate 10 clase în care vor învăţa cei peste 220 de elevi, la care se adaugă şi cele 15 cadre didactice care vor fi nevoiţi să se „lupte” cu molozul, praful şi schelele din exteriorul clădirii. Aşa cum mărturiseşte primarul Dumitru Buşcoi, „Avem datorii de peste 350.000 lei la firma executantă, în timp ce speranţele sunt tot mai puţine în ceea ce priveşte redeschiderea finanţării guvernamentale. În şedinţa de consiliu local am operat o nouă rectificare de buget: 42.300 lei pentru şcoala din Zagra şi 20.000 lei pentru cea din Perişor, în timp ce pentru Poienile Zăgrii, spre a nu ajunge să nu putem începe noul an şcolar din cauza lipsei condiţiilor, am reuşit să alocăm ceva fonduri din buget pentru realizarea urgentă a reparaţiilor curente”, a spus foarte mâhnit primarul…

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5