Biroul Asistenţă Socială din Primăria Năsăud

Înregistrează deja cererile pentru ajutorul de încălzire

Persoanele ale căror venituri lunare nu depăşesc cifra de 615 lei/persoană în cadrul familiei, beneficiază de ajutorul de încălzire pe perioada rece a anului, din noiembrie până în martie, inclusiv. Pentru aceasta, toţi cei interesaţi trebuie să completeze aceste cereri şi declaraţia pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia.

Primăria oraşului Năsăud, prin biroul de asistenţă socială înregistrează deja aceste cereri care trebuie să fie completate corect şi cu mare atenţie pentru ca să fie dedus în mod corect cuantumul ajutorului acordat, care, din această toamnă, au crescut prin indexare.

Cei care folosesc pentru încălzirea locuinţei gaze naturale, cuantumul va avea o creştere în două etape: pentru noiembrie –decembrie 2008 – cu 18 la sută, cu o valoare lunară cuprinsă între 20 şi 275 lei; iar de la 1 ianuarie 2009 cu încă 10 la sută, cu valori lunare cuprinse între 22 şi 303 lei.

Cei care folosesc lemne pentru încălzirea locuinţei vor beneficia, şi ei, de un cuantum crescut cu 7 la sută pentru întreaga perioadă rece – noiembrie 2008 – martie 2009. Aceştia vor primi ajutoare băneşti în valoare lunară cuprinsă între 16 şi 58 lei, în funcţie de venitul lunar declarat pe proprie răspundere în cereri.

Ajutoarele de încălzire vor fi acordate şi beneficiarilor de ajutor social conform Legii 416/2001. Aşa cum ne-a informat Elvira Bârlădeanu – şefa biroului de asistenţă socială din cadrul Primăriei oraşului Năsăud – anul trecut au beneficiat de acest ajutor 1360 de cetăţeni pentru încălzirea cu lemne şi 520 pentru încălzirea cu gaze naturale.

Aşadar, cei care se încadrează acestor drepturi pot să treacă pe la Primărie – biroul de asistenţă socială – unde vor completa respectivele cereri.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5